RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Economie și afaceri

Programul „Casa Verde Fotovoltaice” începe pe 5 mai. Ministrul Mediului: Bugetul va fi diferit pe regiuni

Din acest an, beneficiarii îşi pot alege singuri instalatorii cu care vor să colaboreze. Programul „Casa Verde Fotovoltaice” va fi structurat pe regiuni şi fiecare va primi acces pentru înscrieri din două în două zile.

Săptămâna viitoare vă fi anunțată ordinea regiunilor în care încep înscrierile în programul Casa Verde. Și bugetul va fi diferit pe regiuni în acest an, a anunțat ministrul Mediului, Tanczos Barna: „Bugetul pe regiuni se stabilește proporțional cu numărul de case individual intabulate pe fiecare regiune în parte”.

5 mai este ziua din care se pot depune cererile de finanțare pentru instalarea de panouri fotovoltaice

„Anul acesta se încarcă buletinul de identitate și extrasul de carte funciară. Trebuie să demonstreze în același timp că nu are datorii la bugetul local și la bugetul de stat”, a mai spus ministrul Mediului.

Beneficiarii trebuie să aleagă din lista instalatorilor autorizaţi unul care să execute lucrarea

După ce primesc confirmarea, beneficiarii trebuie să aleagă din lista instalatorilor autorizaţi unul care să execute lucrarea. Această prevedere e tot o noutate.

  

„Înțeleg supărarea unor instalatori care nu mai decid ei cine să beneficieze de această finanțare. Data trecută, instalatorii au fost cei care au adunat solicitările, au stabilit cine este primul care este încărcat în sistem și cine este ultimul. Au stabilit inclusiv cine o să aibă dreptul să primească o asemenea finanțare”, a mai spus ministrul Mediului.

Bugetul programului din 2023: 2 miliarde de lei

În acest an, programul are un buget de 2 miliarde de lei, care ar ajunge pentru 80.000 de gospodării. Finanţarea va fi ca şi până acum, de 20.000 de lei, iar beneficiarul trebuie să contribuie cu 10%.

europa fm

Related posts

Decizii UE – Cantitatea de fructe din gemuri crește la minimum 450 grame pe kilogram / Mierea trebuie să aibă trecută pe etichetă toate țările de proveniență

Redacția

Șeful ANAF anunță că fiscul e cu ochii pe influenceri: Monitorizăm și vânzările online

Redacția

Scumpirile în sezonul târgurilor de toamnă. Producătorii au încercat să nu mărească prețurile foarte mult: „Sunt un om maleabil că scad, urc, fac cum trebuie”

Redacția
Încarcă...