NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Comunele modifica masterplanul de drumuri al judetului

Noul masterplan privind modernizarea drumurilor judetene va fi extins. Proiectul, facut initial de Consiliul Judetean Iasi, va cuprinde si cu o parte dintre solicitarile venite de la primariile din judet. Primarii din Iasi au cerut ca proiectele lor sa fie luate in calcul, iar masterplanul privind reabilitarea drumurilor judetene sa fie completat.

„Trebuie sa facem un masterplan si cu nevoile comunelor, pentru a nu se duce fiecare la Agentia pentru Dezvoltare Regionala Nord-Est. Trebuie sa completam proiectul pentru reabilitarea drumurilor si cu cele venite de la comune, ca totul sa fie un suport, si nu o piedica”, au anuntat autoritatile judetene. Proiectul legat de reabilitarea drumurilor din judet prevede finantarea a trei axe princiale. Axa I tine de drumul Iasi – Movileni – Gropnita – Coarnele Caprei – Belcesti – Scobinti – Siretel – Lespezi, cu o lungime de 94 kilometri si un buget de 49 milioane de euro. Cea de-a doua axa este drumul Iasi – Miroslava – Tibana – Tibanesti – Tansa – Dagâta, cu o lungime de circa 70 kilometri si un buget de aproximativ 50 milioane de euro. Cea de-a treia axa este centura usoara a municipiului Iasi, adica drumul Popricani – Movileni – Letcani – Voinesti – Mogosesti – Ciurea – Bârnova – Tomesti – Holboca. Toate acestea ar urma sa fie finantate prin fonduri europene.

sursa www.bzi.ro

  

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

 

 

Advertisements

Related posts

Serviciul de apă și canalizare a fost scumpit cu 50% față de luna iunie a anului 2014, însă ApaVital S.A. nu a făcut nicio investiție în cartierul Aerodrom!

Răzvan Grecu

136 de agenți economici și-au suspendat activitatea în piețe. Șeful Administrației Piețelor face declarații contradictorii

Marius Parteni

Măsuri speciale pentru ședința de Consiliu Local de astăzi de la Pașcani

Marius Parteni

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site