NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Comisia Rutieră din cadrul Primăriei propune: Deschiderea traficului rutier pe strada dintre piață și Oficiul Poștal deal, interzicerea școlilor de șoferi în centrul orașului și parcări separate, pentru cumpărători și comercianți, în zona pieței vale

Comisia de Organizare a Circulației Rutiere în municipiul Pașcani s-a întrunit astăzi la Primărie. Cei 7 membri ai comisiei: Vasile Axinte, Gheorghe Pârlog, Ioan Ioniță, Vasile Avasiloaiei, Neculai Enea și Petrică Isache, au propus și dezbătut o serie de subiecte importante pentru modul cum se desfășoară traficul auto din Pașcani.

Cele mai importante propuneri au fost cele de deschidere a traficului rutier pe strada Eugen Stamate, mai exact porținea dintre piața deal și Oficiul Poștal, unde sunt amplasate ronduri de flori. Propunerea i-a aparținut viceprimarului Vasile Axinte, care dorește fluidizarea traficului prin această măsură. 

”Se circulă în cele două parcări de pe Eugen Stamate, pe acolo deja este șosea. Propun să luăm în calcul zona aceea de pe Eugen Stamate pentru traficul ușor, astfel am transforma o stradă paralelă, să blocăm cele două parcări, iar sensul dinspre piață spre Ștefan cel Mare să fie cu sens unic”, a propus viceprimarul Vasile Axinte.

  

O altă propunere interesantă a venit tot din partea viceprimarului. Acesta dorește ca autoturismele școlilor auto din Pașcani să nu mai circule în zona centrală. Este vorba despre sectorul dintre semafoare și Oficiul Poștal din deal. Motivul ar fi acela că aceste autoturisme circulă cu viteză foarte redusă și îngreunează traficul.

Advertisements

Membrii comisiei au mai analizat și modul cum se desfășoară circulația pe strada Ceferiștilor, în zona pieței vale. Acolo este un haos în ceea ce privește parcarea autoturismelor și vehiculelor ce aduc marfă.

Gheorghe Pârlog, a venit cu ideea de a se împărți parcarea pieței în două, și anume, o zonă să fie dedicată clienților, iar alta să fie destinată pentru vehiculele cu marfă.

Vasile Axinte, a completat spunând că parcarea din fața magazinului Viosand și intersecția de la gară, poate fi amenajată corespunzător ca pășcănenii să parcheze acolo în loc să oprească pe partea dreaptă, în zona Colegiului ”Unirea”. Tot la acest subiect, viceprimarul a propus interzicerea comerțului stradal din fața pieței.

Consilierul PNL, Marius Pintilie, a trimis o propunere către comisie prin care dorește ca traficul pe strada Izvoarelor din zona Vale, între piață și sediul Poliției Municipale să se desfășoare pe sens unic. Gheorghe Pârlog a omis o astfel de variantă pentru că s-ar crea presiune pe această stradă ce este îngustă.
Un al subiect intens discutat a fost cel legat de amenjarea unei noi intersecții semforizate în municipiu.
Propunerile comisiei în acest sens sunt următoarele: la intersecția străzilor Mihail Kogălniceanu cu Grădiniței sau la intersecția Grădiniței cu Moldovei în zona Constructorul. Urmează ca Poliția Rutieră să analizeze aceste propuneri și să se vadă care ar fi mai utilă pentru fluidizarea traficului.

Indicatoarele de direcționare și orintare al traficului rutier au reprezentat și ele o temă de discuție. Gheorghe Pârlog, a atras atenția că mulți șoferi de camion, din alte state, ajung în centrul municipiului din cauză că GPS urile îi direcționează greșit. Astfel, ar fi necesare achizționarea unor indicatoare care să presemnalizeze traseele rutiere către Iași, Suceava, Roman etc. și montarea lor la intrările în municipiu și pe raza Pașcaniului în zone care urmează a fi depistate.

Tot legat de indicatoarele auto, același Gheorghe Pârlog, a declarat că cele de restricționare a traficului greu, lipsesc cu desăvârșire și propune achiziționarea indicatoarelor de interzicere a camioanelor mai grele de 7,5 tone și amplasarea lor în anumite zone pe care le va analiza.

Sensul giratoriu amenajat în fața fostului Supermarket Minimax, a dus la decizia de desființare și mutare a treceri de pietoni din zonă. Aceasta va fi mutată zilele următoare la 70-80 m distanță pentru ca șoferii ce ies de pe sensul giratoriu să o observe din timp.

Indicatoarele pentru presemnalizare trecerilor de pietoni, amplasate pe strada Grădiniței urmează a fi dotate și cu lămpi luminoase pentru a fi mai vizibile pe timpul nopții.

Tot în cadrul ședinței comisiei, Vasile Avasiloaiei l-a propus pe agentul Petrică Isache să fie secretarul acestei comisii. În urma votului, agentul de la Poliția Locală a fost ales cu unanimitate.

Advertisements

{flv}diverse/sedinta circulatie{/flv}

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Advertisements
Advertisements

Related posts

Directorul economic al Primăriei detonează bomba:”ApaVital nu are motive să nu achite redevența. Nu pot spune acum că nu au primit bunurile”

Marius Parteni

PMP Iaşi a obţinut finanţare pentru toate amendamentele propuse la bugetul din 2018

Redacția

Municipiul Pașcani vrea să achiziționeze 50 de platforme smart, pentru colectarea deșeurilor în valoare de 500.000 de euro! Banii sunt din PNRR!

Răzvan Grecu

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site