RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Comisia pentru legile justiției, raport favorabil în cazul proiectului legii CSM

Comisia parlamentară pentru legile justiţiei a dat, luni, raport favorabil proiectului de lege privind organizarea şi funcţionarea Consiliului Superior al Magistraturii, fiind înregistrate 16 voturi ‘pentru’ şi 6 ‘împotrivă’.

Captură de ecran din 2022 09 19 la 14 12 43 png

Comisia speciala pentru legile justiției Foto: Captură Ecran – Facebook Camera Deputaților

Raportul urmează să intre în dezbaterea plenului Camerei Deputaţilor, care este primul for sesizat.

  

Deputatul USR Stelian Ion a solicitat, înaintea votului, amânarea luării unei decizii în privinţa proiectului, menţionând că USR a cerut Birourilor permanente reunite să nu se dea un raport până nu vine răspunsul Comisiei de la Veneţia.

”Propun să amânăm votul până la soluţionarea solicitării către Birourile permanente reunite privind sesizarea Comisiei Veneţia. Este firesc să avem o dezlegare acolo. Apoi, ne putem încadra astfel încât să intre şi la plen”, a spus Stelian Ion.

Preşedintele comisiei, deputatul PNL Gabriel Andronache, a respins solicitarea, argumentând că termenele pentru adoptarea legii sunt depăşite.

”În procedura aceasta, oricând poate interveni ceea ce solicitaţi dumneavoastră.

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

Austriacul Lukas Mandl, întrebat în Parlamentul European dacă „valul” de migranți nu trece și prin Croația. El a evitat un răspuns direct, învinovățind Comisia Europeană pentru faptul că nu a avut pe agendă problema migrației pe ruta Balcanilor de Vest

Redacția

VIDEO: Scandal la un centru de carantină din Galaţi: Nu mâncăm lături de pe jos, ca cineva să-şi ia bani pe sănătatea noastră

Redacția

CFR Cluj s-a înțeles cu fostul selecționer – Noul antrenor urmează să fie prezentat luni

Redacția
Încarcă...