NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Local

Bodoașcă și Dandu au demisionat degeaba din funcția de consilier local! ANI o contrazice pe Irina Jitaru: nu erau în incompatibilitate! (DOC)

Administratorul public al Municipiului Pașcani, Claudiu Bodoașcă și Alexandru Dandu, consilierul personal al primarului Marius Pintilie, puteau ocupa funcția de consilier local fără a fi în stare de incompatibilitate. Concluzia aparține inspectorilor Agenției Naționale de Integritate, care la solicitarea Prefecturii Vrancea au analizat o situație asemănătoare.

Iar concluzia a fost una clară: administratorul public și consilierul primarului sau al președintelului de Consiliu Județean poate fi și consilier local în același timp.

„Din cele expuse de dumneavoastră și din interpretarea sistematică a prevederilor legale incidente, opinăm că deținerea funcției de consilier personal al primarului/viceprimarului sau al președintelui, vicepreședintelui consiliului județean sau administratorul public simultană cu deținerea funcției de consilier local nu este de natură să genereze o stare de incompatibilitate din perspectiva Legii nr. 161/2003, cu completările și modificările ulterioare,” se arată în documentul citat.

Un răspuns similar a fost transmis de Agenția Națională de Integritate și către Primăria Podari, acolo unde primarul ales a dorit să afle dacă poate numi în funcția de consilier personal un consilier local.

Advertisements
  

În anul 2020, după alegerile locale, primarul Marius Pintilie și-a făcut echipa care să-l ajute pe parcursul mandatului din postura de administrator public și de consilier personal. Alegerea sa a fost Claudiu Boadoașcă, respectiv Alexandru Dandu. Cei doi erau la acea dată consilieri locali, iar pentru a ocupa cele două funcții noi, Irina Jitaru, secretarul general al Municipiului Pașcani, le-a transmis verbal că trebuie să demisioneze din Consiliul Local deoarece odată cu numirea în funcțiile de administrator public, respectiv consilier personal al primarului, ar intra într-o stare de incompatibilitate.

Cei doi s-au conformat solicitării Irinei Jitaru și au demisionat din Consiliul Local Pașcani, slăbind grupul consilierilor locali liberali, din prisma experienței lor în legislativul local.

Cele două răspunsuri citate de www.newspascani.com au fost date de Agenția Națională de Integritate imediat după alegerile locale în datele de 22.10.2020 și 3.11. 2020. Iar faptul că unele instituții publice au verificat la ANI cum se aplică legea în privința administratorului public și al consilierului personal demonstrează reaua credință a Irinei Jitaru, care nu a făcut nici cea mai mică diligență pentru a verifica dacă punctul său de vedere juridic este valid sau nu.

Această nouă situație descoperită de www.newspascani.com vine ca o continuitate a gafelor administrative comise de Irina Jitaru, secretarul general al Municipiului Pașcani, pe care le-am dezvăluit de-a lungul timpului.

Advertisements

Vezi aici răspuns ANI Prefectură Podari

Vezi aici răspuns ANI Primăria Vrancea

Advertisements
Advertisements

Related posts

Ambasadorul SUA a promis o șosea și o cale ferată care să lege Iașul de Europa

Redacția

Stâlp de electricitate rupt de un șofer vitezoman. Energia sistată în Boșteni

Marius Parteni

Vremea va fi foarte caldă în toată luna iulie. Estimări meteo ANM pentru următoarele patru săptămâni

Redacția
Încarcă...