NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Comisia de organizare a circulației rutiere “vorbește la bec”. Marcajele rutiere și indicatoarele cu lumină intermitentă lipsesc de pe străzi

Vasile Axinte, viceprimarul municipiului Paşcani, a renunţat la câteva ore din timpul său liber, ca să prezideze o şedinţă fără un subiect clar.

 

 

  

Membrii Comisiei de organizare a Circulaţie au fost chemaţi la Primărie, unde au discutat despre o serie de probleme a căror rezolvare a fost trecută pe lista de priorităţi, încă de anul trecut, la în data de 16 septembrie 2015.

Culmea, acestea au rămas neschimbate, motiv pentru care au fost aduse iar în discuţie. Este vorba despre o serie de marcaje rutiere pentru persoane cu handicap, care nu au fost trasate nici până acum. Cu această ocazie, Axinte a susţinut că va merge la Compartimentul de Achiziţii, pentru a vedea în ce stadiu sunt documentaţiile pentru materialele necesare lucrării.

Costel Spânu, comisarul şef al Biroului Rutier Pașcani, prezent la întâlnire a semnalat necesitatea amplasării indicatoarelor cu lumină intermitentă, în special, în acele zone din oraş unde au loc frecvent evenimente rutiere.  Costel Spânu a dat drept exemplu strada Moldovei, spre Kaufland.

Unul din momentele care a demonstrat că şedinţa de astăzi a fost degeaba, este cel în care Vasile Avasiloaie, a adus în discuție două puncte din procesul verbal de anul trecut, care par că au fost scăpate din vedere.

“Mai erau prinse în procesul verbal, indicatoare sau marcaje care sunt poziționate necorespunzător, din șapte locații. Tot în procesul verbal a rămas inițierea unor proiecte de hotărâre de Consiliu Local. Era vorba despre anularea hotărârii cu închiderea sensului, pe timp de vară, dintre Casa de Cultură și Poșta din deal. Era vorba despre hotărârea de Consiliu Local pentru stabilirea exactă a locurilor de staţionare pentru maşinile de tip taxi, şi despre dispoziţia privind procedura de intervenţie pe domeniul public”, a precizat şeful Poliţiei, Vasile Avasiloaie.

Aceste precizări au fost urmate de câteva secunde de linişte,  semn că întrebările retorice ale şefului Poliţiei Locale, au fost întemeiate.

Spre final, preşedintele comisiei a declarat că motivul pentru care a organizat şedinţa face referire la indicatorul sens unic, amplasat în toamna anului trecut, pe strada Izvoarelor.  Vasile Axinte a spus că a primit multe sesizări din partea cetăţenilor nemulţumiti că trebuie să ocolească pentru a ajunge la locuinţele lor.

“Am solicitat să mutăm indicatorul de interzis după Aleea 1 Decembrie. Sunt foarte mulţi oameni nemulţumiţi. M-am gândit la varianta ca, paralel cu Izvoarelor, să se facă două alei, cu parcare stânga-dreapta. Dar, sigur, asta înseamnă investiţie”, a precizat viceprimarul.

În replică, Costel Spânu a precizat că mutarea indicatorului nu ar fi benefică, şi a venit cu argumente, motiv pentru care după şedinţă, au mers cu toţii, în teren, pentru a găsi soluţii.

 

Va urma o întâlnire după Paşte, în care se va ajunge la o concluzie, urmând, probabil, a se trece şi la fapte. 

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Advertisements

Related posts

Planul de pietruire a străzilor din cartierele și suburbiile din Pașcani

Marius Parteni

Biblioteca, CSM, Creșa și Cantina Socială, bugete de avarie în 2019! PNL nu votează

Marius Parteni

Cetăţenii de pe strada Tăbăcăriei vor scăpa de calvarul apei pluviale

Marius Parteni

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site