NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Uncategorized

Consumul de ciocolată are efecte benefice asupra creierului

Un nou studiu arată efectele benefice ale consumului de ciocolată asupra creierului uman, demonstrând că acesta sporeşte funcţia cognitivă, indiferent de deprinderile de alimentaţie individuale, specialiştii precizând, de asemenea, că reduce riscul de colaps cognitiv, informează The Telegraph.

 

Cercetătorii au studiat, iniţial, factorii de risc în cazul bolilor cardiovasculare, prin monitorizarea dietei alimetare a rezidenţilor din Syracuse, New York. Totodată, participanţilor la acest studiu li s-au făcut teste ce evaluau funcţia cognitivă a creierului, potrivit publicaţiei britanice The Telegraph.

  

„Consumul frecvent de ciocolată a fost semnificativ asociat cu o performanţă cognitivă sporită, ilustrată de teste ce arată variaţiile memoriei şi sistematizării vizuale şi spaţiale, a memoriei de lucru, a percepţiei şi a examinării, a gândirii abstracte, precum şi de examinări ale deteriorării mentale. Cu excepţia memoriei de lucru, niciuna dintre aceste relaţii nu este atenuată cu un control statistic pentu factorii cardiovasculari, pentru dietă sau pentru modul de viaţă”, au declarat specialiştii, conform studiului publicat în revista Appetite.

 

 Sursa: descopera.ro

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Advertisements

Related posts

Cât de periculos este de fapt alcoolul pentru sănătate. Consumul creşte în perioada rece. Psiholog: avem doar iluzia că ne încălzeşte

Redacția

Pierdut certificate constatatoare de la sediu profesional și terți Rusu Mihai Ștefănel

Redacția

Care este limba cu cele mai puţine cuvinte din lume şi în cât timp o poţi învăţa

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site