NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Podul de piatră s-a înălțat, unde-i pietrișul care l-a ”săltat”?

Cântecelul cu podul de piatră care s-a dărâmat, că a venit apa și l-a luat, nu mai este de actualitate în unele zone din Neamț. De exemplu la Tupilați, de unde un amator de pescuit a făcut la final de an câteva fotografii semnificative, podul are alte probleme. După lucrări de decolmatare recente, dar mai ales după zeci de ani de exploatare sălbatică și necontrolată la balastierele din zonă, podul pare că s-a înălțat, o parte dintre pilonii de susținere stau, pur și simplu, în aer! Iar pe pod, care nu-i scurt deloc, dimpotrivă, se circulă și, aparent, fără restricții adevărate, mai ales că în zonă încă se extrag agregate.

Fotografiile arată care este situația acum. Probabil cei de la Consiliul Județean îl așteaptă pe Anghel Saligny, pe bază de finanțare, să-i scoată din impas, dar nici măcar spiritul genialului inginer nu-i va salva dacă se va întâmpla o nenorocire acolo.  Așteptăm, oficial, un punct de vedere al instituției județene cu privire la situația podului, dacă există vreun studiu de rezistență recent, care este stadiul unui nou proiect și dacă el are șanse de reușită în următorii ani de mandat ai lui Ionel Arsene. Până atunci, să admirăm un pod pe care se circulă încă.

Până atunci, ne limităm să publicăm opinia cititorului nostru, om care pare să fie nu numai implicat, dar și de specialitate: ”În zona podului este nevoie de o colmatare pentru a se acoperi cu pietriș picioarele podului până la cota de proiectare, ori  decolmatarea a dus la agravarea situației podului. Pentru a se remedia situația trebuie construit un prag de fund la nivelul pe care ar trebui sa-l aibă fundul albiei și interzicerea exploatărilor de balastieră 2 km în aval și 1 km în amonte. Lăcomia și iresponsabilitatea pot să ducă la o tragedie, podul se poate prăbuși în orice moment cu traficul greu. O comisie de experți ar trebui să propună masurile imediate: limitarea tonajului și altele.„

mesagerulneamt.ro

  
Advertisements

Related posts

Reclamații de la cetățenii din Sodomeni legate de iluminatul stradal

Marius Parteni

Tronul “voievodului” Nichita amenințat de Rățoi și Pantazi. Mocanu îi propune lui Rățoi să se retragă împreună din Parlament. Află răspunsul deputatului pășcănean

Marius Parteni

Interconectarea rețelelor de apă a avut loc. Primăria nu a prezentat documentele care au stat la baza deciziei. Secretarul nu a avut timp să le studieze!

Marius Parteni
Încarcă...