NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Educație

Colegiul “Sadoveanu” s-a înfrățit cu o școală din orașul Ialoveni, Republica Moldova la inițiativa deputatului Crăciunescu

A fost semnat tratatul de înfrățire între Colegiul Național “Mihail Sadoveanu” și Liceul „Petru Ștefănucă” din Ialoveni.

 

  

Pe 30 noiembrie 2016 deputatul din Parlamentul României, Grigore Crăciunescu însoțit de directorul Colegiului Național ”Mihail Sadoveanu” Pașcani, Genoveva Serban au semnat un acord de parteneriat cu direcțiunea Liceului „Petru Ștefănucă”. Acest parteneriat oferă noi posibilități de colaborare între cele două instituții de învățământ.

Acest lucru a fost realizat în urma unui acord semnat în urmă cu trei ani în cadrul unui proiect numit „Acțiunea 2012.

În anul 2013, Acțiunea 2012, o asociație de ONG-uri din Republica Moldova au venit la Parlamentul României și au solicitat să înființeze un grup al parlamentarilor unioniști, indiferent de partid. M-am înscris în acest program și printre multe acțiuni pe care ei le-au propus a fost fiecare parlamentar să adopte un liceu din Republica Moldova. Întrucât în anul 2010 a fost emisă o hotărâre de CL prin care municipiul Pașcani s-a înfrățit cu orașul Ialoveni, am decis să adopt un liceu din Ialoveni, respectiv <Petru Ștefănucă>. Începând cu anul 2013 am păstrat legătura cu această școală și am ajutat acest liceu prin donarea unei plăci comemorative cu Petru Ștefănucă și în fiecare an am trimis câte doi elevi, șefi de promoție absolvenți de liceu în vacanță la mare timp de 7 zile. Anul trecut am promis că voi face o donație de carte, iar săptămâna trecută mi-am îndeplinit promisiunea, când, m-am deplasat la școală alături de directorul Colegiului Național Mihail Sadoveanu pentru că au semnat un protocol de înfrățire între cele două școli”, ne-a declarat parlamentarul Grigore Crăciunescu.

În cadrul vizitei, administrația liceului a prezentat instituția, elevii, cadrele didactice, serviciile din cadrul instituției și s-au bucurat de donația de carte oferită bibliotecii de către deputat.

 

Advertisements

Related posts

Preselecții pentru trupa de teatru a Colegiului Tehnic CF ”Unirea”

Oana Cordoneanu

Schimbări la început de an școlar. Controalele în școli se vor ține lanț

Redacția

Voluntari internaționali și tineri din Târgu Frumos pregătesc un eveniment sportiv european

Diana Marcu

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site