RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Educație

Colegiul Național ”Mihail Sadoveanu” din Pașcani, selectat pentru o finanțare europeană. Stagii de practică pentru informaticieni

Oportunitate pentru Colegiul Național “Mihail Sadoveanu” din Pașcani, care a reușit să obțină o finanțare pentru un proiect de mobilitate ce își propune formarea profesională a elevilor. 76.592 de euro vor fi alocați instituției de învățământ, în urma selecției realizate de către Agenția Națională pentru proiecte de mobilitate k1.

Denumit generic “Experiența profesională europeană în Webdesign&IT-Networking”, proiectul coordonat de către prof. Angela Cășeriu, își propune să sprijine formarea profesională a 30 de elevi ai școlii, de la specializarea intensiv informatică, care vor participa în două fluxuri, la un stagiu de formare profesională în Germania, la organizația gazdă WBS Training AG.

  

“În general aceste proiecte sunt destinate liceelor tehnice dar se pot aplica și în colegiile teoretice, dacă se referă la formarea profesională și la integrarea absolvenților pe piața muncii. Elevii noștri vor face practică în domeniul IT, în mobilitățile care se vor desfășura în Germania. Dincolo de faptul că suntem un liceu teoretic, putem asigura anumite competențe care să-i ajute ulterior să se încadreze pe piața muncii. În continuare avem o echipă care lucrează pe proiecte și sperăm ca pe viitor să avem și alte proiecte cu alte teme, în alte domenii, pentru anul școlar următor”, a declarat Carmen Dimitriu, directoarea Colegiului Național “Mihail Sadoveanu” din Pașcani.

Este o oportunitate pentru elevi, care vor putea să se integreze mai ușor pe piața muncii, după finalizarea studiilor. Ei vor putea aplica în practică, cunoștințele dobândite despre rețelele de calculatoare și pagini web, într-un stagiu de formare de 90 de ore, fiind un proiect cu impact atât pe termen scurt cât și pe termen lung.

În total, peste 700.000 euro vor fi absorbiţi de 14 proiecte de mobilitate K1 ale şcolilor ieşene, printre care enumerăm: Şcoala Gimnazială „George Coşbuc, Colegiul „Costache Negruzzi“, Liceul Tehnologic Economic „Virgil Madgearu“ , Liceul „Dimitrie Cantemir“, Liceul Eco­nomic și Colegiul „Ion Holban“.

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

 

Related posts

Rezultatele obținute de elevii participanți la concursul ”Poezia matematică”, ediția 2019

Oana Cordoneanu

Poetul ieșean Emil Brumaru a stat de vorbă cu elevii de la „Sadoveanu”

Răzvan Grecu

Numărul elevilor dintr-o clasă va fi redus

Redacția
Încarcă...