NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Economie și afaceri

Tramvai modernizat de Electroputere VFU Pașcani, prezentat astăzi în Timișoara, de Ziua Transportului Public

Un tramvai reabilitat aproape în totalitate de Electroputere VFU Paşcani a fost prezentat astăzi călătorilor cu prilejul evenimentului anual „Ziua Transportului Public” în Timişoara. 

 Noul model a fost inaugurat cu fast, în timpul unui tur de onoare, în zona centrală a orașului. Primarul Timișoarei, Nicolae Robu, a găsit și un nume pentru garnitură: Armonia! Tot astăzi a fost inaugurat un model similar realizat de către Astra Vagoane Călători Arad.

 Costurile pentru reabilitarea celor două este de un milion de euro. Astăzi, timișorenii au putut să vadă și să fotografieze tramvaiele modernizate, au urcat în vehicule, dar nu au putut călători cu ele. Motivul este că au o omologare provizorie, și mai trebuie realizate unele teste înainte de a fi puse în circulație. Acestea vor fi făcute cu saci de nisip pentru a simula încărcarea, abia apoi se vor introduce în transportul în comun. 

  

 Reabilitarea unei singuri garnituri a costat 480.000 de euro, fără TVA, iar contractul dintre Primăria Timișoara și cele două fabrici de la Arad și Pașcani prevede modernizarea a 30 de tramvaie. Pentru primele două, reabilitarea a durat aproape un an.

Cele două tramvaie care au fost reabilitate,  au fost primite de Timișoara, de la oraşul înfrăţit Karlsruhe din Germania, acum 15 ani.

 Astăzi se împlinesc 146 de ani de la inaugurarea în Timişoara a primului tramvai tras de cai de pe teritoriul actual al României, moment de sărbătoare marcat prin a cincea ediţie a Zilei Transportului Public Local.

 Citește și: {loadposition articlescategoryload}

 

Advertisements

Related posts

Cosmetice expirate de 4 ani, la vânzare în Paşcani. Firma riscă amenzi de până la 20.000 de lei

Redacția

Brokerii imobiliari estimează scăderi de preţuri şi creşteri la chirii

Redacția

Dezastrul din 2017 privind investiţiile publice riscă să se repete

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site