RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Ciucă: România are o economie robustă, care a făcut față provocărilor din ultimul an. E rezultatul măsurilor luate

Agenția Moody’s, a treia mare instituție financiară națională, a refăcut analizele pentru datoriile pe termen lung și pe termen scurt ale țărilor. Indicatorii au arătat că România are o economie robustă, cu posibilitate de creștere.

Nicolae Ciucă: România are o economie robustă potrivit agenției Moody’s. Foto: Inquam Photos

Nicolae Ciucă: România are o economie robustă potrivit agenției Moody’s. Foto: Inquam Photos

Agenția Moody’s a reconfirmat raitingul datoriei guvernamentale ale României, respectiv raitingul Baa3 pentru datoria pe termen lung și P-3 pentru datoria pe termen scurt. Potrivit analizelor, România are o „economie robustă, care a făcut față provocărilor din ultimul an și are capacitatea de creștere sustenabilă în următorii ani”, potrivit președintelui Senatului Nicolae Ciucă.

  

„Anul trecut, România a marcat recorduri istorice în materie de investiții străine directe, de absorbție a fondurilor europene, iar valoarea în bani a creșterii economice din anul anterior a fost cât întreg PIB-ul României din 2004. Raportul Moody’s confirmă că acestea sunt fundamente ferme pentru continuarea sporirii productivității muncii și a creșterii economice robuste din anii următori, precum și pentru reducerea și mai mult a diferenței dintre nivelul de trai al românilor și media europeană”, a mai transmis Nicolae Ciucă.


Conform agenției Moody’s,

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

Ambasadorul chinez la Berlin cere Europei mai multă deschidere faţă de Beijing

Redacția

Demonstrație de forță a NATO în fața Rusiei. În Marea Baltică încep exerciții militare cu 14 state participante

Redacția

Primarul din Caracal, tatăl patronului firmei unde s-au produs exploziile de la Crevedia, despre pompierii răniți: „E problema lor”

Redacția
Încarcă...