NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Ciucă anunţă compensarea preţului la carburant cu 50 de bani: Măsura va fi pentru trei luni

„Pentru ca cetăţenii români şi firmele să plătească mai puţin pentru carburant am identificat o soluţie de compensare în sumă fixă de 50 de bani, care se va aplica direct la pompă. În sprijinul parteneriatului între Guvern şi societatea civilă, în Guvern şi populaţie, am luat decizia să aplicăm măsura, măsură adoptată şi de alte ţări. Implică responsabilitatea Guvernului, cât şi a companiilor privind industria petrolieră. Se mai aplică în Spania şi Franţa. Jumătate din reducere va fi decontată de către stat, cu un mecanism stabilit între distribuitori şi ministerele de resort. va fi aplicată pe trei luni. Compensarea va fi pe fiecare bon fiscal”, a precizat Nicolae Ciucă.

Potrivit premierului, valoarea compensării va fi de două miliarde de lei. „Această măsură e parte a pachetului de protejare a cetăţenilor şi a firmelor”, a completat Ciucă. 

„La finalul perioadei vom analiza dacă e necesat un nou set de măsuri”, a mai subliniat premierul care a avertizat că Guvernul are la îndemână „un instrument util”, ordonanţa privind specula, în cazul în care nu se va respecta măsura.

Advertisements

Măsurile pe car ele luăm şi fac parte dintr-un mecanism eficient nu af

Advertisements
  

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Advertisements
Advertisements

Related posts

Alexander Zverev, prima victorie la Turneul Campionilor 2021 / Matteo Berrettini s-a retras

Redacția

Liderul deputaților UDMR: Va fi greu să mai avem o majoritate cu PNL, dacă liberalii care sunt cu Orban nu mai vor să contribuie

Redacția

SUA şi UE susţin eforturile de aderare ale statelor din Balcanii de Vest, însă atrag atenţia asupra situaţiei din Bosnia

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site