RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Ciolacu: „Apreciez sprijinul Cehiei pentru aderarea României la Spațiul Schengen”. Ce schimburi comerciale au fost între cele două țări

Premierul Marcel Ciolacu a avut o întrevedere cu președintele Senatului Parlamentului Republicii Cehe, Miloš Vystrčil. Prinicpala tema a întrevederii a fost cooperarea bilaterală și sprijinul Cehiei pentru aderarea României la Spațiul Schengen.

Întrevedere Marcel Ciolacu și presedintele Senatului Republicii Cehe. Foto Gov.ro

Întrevedere Marcel Ciolacu și presedintele Senatului Republicii Cehe. Foto Gov.ro

La întrevedere au participat prim-ministrul Ciolacu, vicepremierul Marian Neacșu și reprezentanți ai Cancelariei Prim-Ministrului. Premierul Ciolacu a mulțumit pentru sprijinul Cehiei pentru aderarea României la Spațiul Schengen. „Prim-ministrul Ciolacu a apreciat sprijinul Cehiei pentru aderarea României la Spațiul Schengen și susținerea parcursului european al Republicii Moldova”, conform comunicatului de presă transmis de Guvern.

  

Potrivit sursei citate, printre temele de discuții se numără aspectele legate de securitatea regională.  În acest context, președintele Senatului ceh a salutat ajutorul substanțial acordat de țara noastră Ucrainei, inclusiv în ceea ce privește tranzitul de cereale.

Reprezentanții României și Cehiei au convenit ca cele două state să aibă o perspectivă comună în efortul de a readuce încrederea cetățenilor în valorile democrației și ale statului de drept. Scopul este diminuarea tendințelor populiste, care sunt prezente în mai multe state membre din Uniunea Europeană.  

În cadrul întrevederii, prim-ministrul României a subliniat importanța cooperării economice bilaterale.

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

Delegaţia Hamas părăseşte Cairo, după încheierea unei noi runde de negocieri. Ce urmează

Redacția

Cătălin Drulă, despre o candidatură a Laurei Codruţa Kovesi la prezidenţiale, din partea USR: ”Orice soluţie este posibilă/ Să spună doamna Kovesi dacă îşi doreşte altă funcţie”

Redacția

VIDEO Urmărire ca-n filme la Vatican

Redacția
Încarcă...