RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Ciolacu: Am găsit de plată concedii medicale de 6 miliarde lei. Undeva lucrurile au scăpat de sub control

Premierul Marcel Ciolacu a afirmat marţi seară că a găsit pentru decontare concedii medicale în valoare de 6 miliarde de lei în acest an, deşi în pandemie valoarea acestora a fost de 570 de milioane de lei. „Undeva lucrurile au scăpat de sub control”, afirmă Ciolacu, precizând că este nevoie de digitalizare în mai multe domenii, inclusiv în sănătate, unde „oricine poate deconta reţete şi servicii”.

Marcel CiolacuFoto: Hotnews

„În acest moment, toată lumea plăteşte CASS. Pe timpul PSD-ului, erau concedii medicale de 820 de milioane. Pe urmă au venit 570 de milioane pe timpul pandemiei. Anul acesta eu am găsit de plată concedii medicale de 6 miliarde. 6 miliarde de lei. Eu nu am fost în concediu… undeva lucrurile au scăpat de sub control. Înţeleg misiunea grea pe care o are noul şef de la CNAS”, a afirmat Marcel Ciolacu, marţi seară, la postul România TV, relatează News.ro.

  

Premierul a vorbit despre nevoia de digitalizare în domeniul sanitar.

„Cum adică copilul când se naşte nu are card de sănătate (…), unde se mai întâmplă acest lucru? Oricine poate deconta reţete şi servicii fără să fie digitalizat şi să ai o fişă foarte clară.

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

Sprijin dat României pentru Schengen. Comisia propune un Plan de Acțiune pentru fluxul de migranți / Reacția Guvernului

Redacția

Ciucă, întâlnire cu ministrul moldovean al Apărării: Reafirmăm sprijinul României pentru dezideratele Republicii Moldova ca, împreună cu Ucraina şi Georgia, să devină candidate la aderarea la Uniunea Europeană

Redacția

O elevă de 17 ani ucisă, iar alți trei adolescenți au fost răniţi în sudul Braziliei, într-un atac armat într-o şcoală din Sao Paulo

Redacția
Încarcă...