RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Poliție

Cine e vinovat în acest proces ciudat: conducătorul auto sau animalul de pe şosea?

24568396 – hand of a judge holding a hammer or gavel

Pe rolul Curţii de Apel a ajuns un dosar de ucidere din culpă ciudat, în care un şofer imprudent este acuzat că a ucis o femeie după ce a acroşat o vacă. Incidentul s-a produs în 2014, ajungând însă în prima instanţă abia după cinci ani, când procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Paşcani au decis trimiterea în judecată a lui Ion Căpăstru.

Acesta era angajat ca şofer al unei firme de transport ieşene, pe 19 mai 2014 efectuând o cursă pe ruta Târgu Neamţ – Iaşi. Ajuns pe varianta Blăgeşti a municipiului Paşcani, Căpăstru a observat pe contrasens două bovine. A încetinit, iar când a văzut că bovinele s-au angajat în traversarea şoselei, a frânat şi a virat spre dreapta, fără a putea însă evita impactul. Microbuzul a ieşit parţial de pe carosabil. Când a coborât din autovehicul, Căpăstru a observat că sub una dintre vaci se afla o femeie. A chemat ambulanţa, dar aceasta nu a mai putut decât să constate decesul. Necropsia avea să demonstreze că moartea femeii a fost urmarea directă a accidentului.

Judecătorii păşcăneni au apreciat că accidentul ar fi putut fi evitat dacă şoferul ar fi circulat cu viteza maximă permisă în zonă, de 50 km/h, sau dacă ar fi frânat imediat ce a intuit pericolul. Pe de altă parte, jumătate din vină a fost atribuită victimei, aceasta angajându-se în traversare printr-un loc nepermis.

Sentinţa dată la Judecătoria Paşcani a fost de 2 ani şi 9 luni de închisoare cu suspendare, pe durata unui termen de supraveghere de 3 ani, şi la plata a 46.000 de euro familiei victimei, ca despăgubiri morale. Sentinţa a fost atacată în apel de rudele victimei.

  

ziaruldeiasi.ro

Related posts

Vânzătoarea unui magazin din Pașcani prădată de 4 indivizi

Redacția

Activități de pregătire a specialiștilor cu competențe în domeniul combaterii criminalității economice organizate la nivel regional, în cadrul unui proiect european

Redacția

Cum a ajuns o bandă de cămătari extrem de violenţi să pună stăpânire pe un oraş din România. Zeci de datornici săraci, bătuţi cu biciul în văzul propriilor copii

Redacția
Încarcă...