NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Poliție

A spart cutia milei de la Mănăstirea Hadâmbu şi s-a cazat la hotel în centrul Iaşului

Un tânăr a spart cutia milei din mănăstirea Schitu Hadâmbului ziua în amiaza mare. Incidentul s-a petrecut în iunie anul trecut, când Alin Gadaraşcu a pătruns în incinta bisericii şi, profitând de faptul că de faţă nu se afla nicio persoană, a forţat sistemul de închidere a cutiei şi i-a golit conţinutul.

Camerele de supraveghere l-au suprins pe când sustrăgea mai multe bancnote, pe care le-a pus în rucsacul pe care îl lăsase pe un scaun din apropiere. Furtul a fost descoperit în aceeaşi zi, întrucât Gadaraşcu nu reuşise să închidă la loc cutia, capacul deschis atrăgând atenţia unor credincioşi.

Suma sustrasă a fost evaluată la 2.000 de lei. Hoţul a fost depistat a doua zi de poliţişti în zona Gării Iaşi. În cursul anchetei, s-a stabilit că, după comiterea furtului, Gadaraşcu se întorsese la Iaşi cu o maşină de ocazie, cazându-se peste noapte la Hotel Astoria.

În faţa anchetatorilor, suspectul a afirmat că a deschis cutia milei din greşeală, după ce s-ar fi jucat cu capacul acesteia, deoarece îi plăcea. La deschiderea cutiei, ar fi constatat că înăuntru se aflau doar 12 lei, în bancnote de un leu, bani pe care i-a luat pentru că i-ar fi fost foame.

  

Hotelul l-ar fi plătit cu 160 de lei pe care îi scosese din contul personal, fără a putea aduce însă nicio dovadă în acest sens. Luând în calcul şi faptul că Gadaraşcu era recidivist, magistraţii Judecătoriei l-au condamnat joia trecută la 2 ani şi 10 luni de închisoare şi la plata unei amenzi penale de 2.490 lei. Inculpatul mai are la dispoziţie calea de atac a apelului.

ziaruldeiasi.ro

Advertisements

Related posts

Declarații grele în dosarul “Perla Neagră”, în care primarul Pantazi este trimis în judecată

Răzvan Grecu

Hoț aflat în libertate, prins de polițiștii pășcăneni și încarcerat în Penitenciarul Iași

Teona Gherasim

Şoferii ar putea beneficia de înjumătăţirea perioadei de suspendare a permisului

Redacția
Încarcă...