NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Educație

Cincisprezece laptopuri de la Garda de Mediu pentru elevii din Mirceşti! Şcoala “Vasile Alecsandri” – singura câştigătoare din judeţul Iaşi! Vezi despre ce este vorba!

Laboratorul de Informatică al Şcolii Gimnaziale Vasile Alecsandri din Mirceşti a fost dotat cu 15 laptopuri graţie unui proiect la care au participat toţi elevii instituţiei de învăţământ. Let’s Be Eco se numeşte proiectul şi este organizat de Garda Naţională de Mediu. Astăzi, laptopurile au ajuns la elevi.

 

  

Singura şcoală din judeţul Iaşi care s-a aflat printre cele 33 de câştigătoare. Cei de la Garda de Mediu au venit astăzi să aducă laptopurile”

Copiii au primit şi o mică lecţie din partea reprezentanţilor Gărzii de Mediu. Ei au învăţat astăzi că sunt lucruri care merită şi trebuie să fie refolosite, şi nu aruncate.

“Mulţumim cadrelor didactice şi administraţiei publice locale pentru implicarea în acest proiect. Sperăm să vă fie de ajutor vouă aceste calculatoare şi să constituie în acelaşi timp un model în educaţia voastră viitoare privind reutilizarea oricărei resurse pe care o avem. Ideea de bază a acestui proiect este de a nu transforma în deşeu un lucru care poate fi refolosit”, a declarat reprezentanta Gărzii Naţionale de Mediu.

“Voi sunteţi viitorul. Vă rugăm să le transmiteţi mai departe şi celorlalţi să acţioneze astfel încât să protejeze mediul”, reprezentant Garda de Mediu.

Cei mai bucuroşi de premii au fost copiii. Aceştia le-au prezentat reprezentanţilor Gărzii de Mediu, cum anume se comportă ei astfel încât să protejeze mediul înconjurător.

Proiectul Let’s Be Eco! a fost  iniţiat de Garda Naţională de Mediu împreună cu Let’s Do It România  şi s-a adresat unităţilor de învăţământ din mediul rural, în scopul reutilizării resurselor.

“Felicităm Şcoala Vasile Alecsandri pentru participarea la acest concurs Let s Be Eco! la care au participat 717 şcoli din mediul rural din întreaga ţară.  Dorim prin acest proiect să oferim un exemplu de bune practici, cum pot fi disponibilizate resursele unei instituţii în aşa fel încât să reducem risipa. Scopul acestui proiect a fost încadrarea în conceptul economiei circulare, adică reutilizarea resurselor în aşa fel încât un obiect să nu mai devină deşeu ci resursă”, a declarat comisarul Rodica Platon, responsabil cu informaţia publică în cadrul Comisariatului Judeţean Iaşi al Gărzii Naţionale de Mediu.

Conducerea instituţiei de învăţământ spune că acest proiect a fost o provocare pentru şcoală. Totul a constat într-o liberă exprimare prin care fiecare copil a transmis mesajul său pentru o lume mai curată. Cu ajutorul laptopurilor, lecţiile vor fi mult mai interesante.  

“Acest proiect reprezintă o bucurie pentru noi, întrucât a fost o provocare. Fiecare copil a realizat o lucrare prin care şi-a exprimat mesajul lui pentru o lume mai curată, iar aceste 15 laptopuri reprezintă accesul nostru la internet şi posibilitatea de a desfăşura lecţii mult mai frumoase, dar şi activităţi mult mai atractive pentru copiii din şcoala noastră. Astă noapte ne-am înscris deja la un nou proiect”, a declarat Gabriela Ghercă, directorul Şcolii Gimnaziale Vasile Alecsandri din Mirceşti.

Edilul comunei a fost şi el prezent la întâlnirea cu reprezentanţii Gărzii de Mediu care au adus copiilor premiile.

“Felicit copiii şcolii Vasile Alecsandri din Mirceşti pentru rezultatele obţinute şi pentru implicarea în acest proiect.  De obicei Garda de Mediu vine cu sancţiuni, dar iată că astăzi a venit cu bucurie. Noi încercăm să păstrăm localităţile comunei cât mai curate”, a declarat edilul comunei Mirceşti, Petru Antăluţ.

 

 

Advertisements

Related posts

În lipsă de fonduri, directorul unei școli din județul Iași este și zugrav

Redacția

40 de ani de învățământ liceal sărbătoriți la Colegiul Tehnic CF ,,Unirea”

Răzvan Grecu

Din cei 8.613 elevi de clasa a VIII-a, doar 46,14% au obţinut note de trecere la simulare în județul Iași

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site