RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Educație

Emoţii pentru prichindeii de la şcoală. Mâine încep evaluările naţionale la clasele mici

De mâine, 28 mai, elevii de clasele a II-a, a IV-a şi a VI-a vor susţine examenele de evaluare naţională la disciplinele limba română, matematică şi limba maternă.

Astfel, începând de anul acesta, în premieră, şcolarii din unităţile de învăţământ din România vor fi testaţi de la vârsta de opt ani. Această evaluare are rostul de a stabili nivelul fiecărei şcoli şi gradul de pregătire a elevilor pe parcursul şcolii.

Aceste rezultate pot preconiza rezultatele şcolare de la examenele de sfârşit de etapă. Testele încep de mâine şi sunt date după model internaţional, iar notele nu vor fi trecute în catalog. Iniţial, evaluările trebuiau să fie la începutul acestei luni, însă ministrul le-a amânat pentru ca elevii să poată parcurge la clasă mai multe modele de subiecte.

  

Astfel, mâine va avea loc evaluarea la clasa a IV-a la limba română, pe 29 mai la matematică, iar pe 30 mai la limba maternă. Începând cu 2 iunie vor începe probele scrise la clasa a II-a cu subiectele la limba română, pe 3 iunie la limba maternăl iar pe 4 iunie la matematică.

Ultimii vor fi elevii de clasa  a VI-a, care vor da pe 5 iunie examen la limbă şi comunicare, iar pe 6 iunie, proba la matematică. Surse din Ministerul Educaţiei spun că  elevii vor primi teste cu câte 20 de întrebări, care trebuie citite cu foarte mare atenţie.

Elevii vor da testul în clasa în care învaţă de obicei, fără camere de supravegheat, iar gradul de dificultate este mediu, permiţând elevilor să rezolve fiecare lucrare în 25 de minute. Această „evaluare pe parcurs“ va avea loc la elevii din clasele primare şi gimnaziale în fiecare an.

sursa Ziaruldeiasi.ro

Citeste și: {loadposition articlescategoryload}

 

 

Related posts

Raport UNICEF: 1 din 4 școli din România nu deține dotările minime necesare pentru spălatul mâinilor

Redacția

Elevii şi preşcolarii nu vor face cursuri miercuri, de Ziua Unirii Principatelor

Redacția

Debut teatral al elevilor păşcăneni de la „Mihail Sadoveanu”

Redacția
Încarcă...