RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Social

Chirica, macabru: „La moartea lui Dragnea, din salariul meu, voi face un foc de artificii“

Sărbătorile Iaşului s-au încheiat aseară fără jocul tradiţional de artificii, ceea ce reprezintă o premieră a ultimilor 25 de ani. În mediul politic deja se vorbeşte despre un „sabotaj“.

Decizia privind anularea focului de artificii a venit cu doar câteva ore înainte de eveniment pe nepusă masă: Primăria a aflat, în jurul orei 14.30, că Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă a retras acordul dat iniţial. Pe cale de consecinţă, Inspectoratul de Poliţie Judeţean nu a emis avizul pirotehnic. „O să verific cu atenţie, de mâine, ce s-a întâmplat, de ce pe locaţia pe care se trage de 25 de ani deodată nu se mai poate, pe o lege care nu mai funcţionează din 1995; e cusută cu puţină aţă roşie (aluzie la PSD?, n.r.) toată povestea asta. Dar ieşenii se vor bucura de un concert foarte frumos şi în curând şi de un foc de artificii chiar dacă îl vom trage din Teleorman“, a declarat aseară primarul, în timpul concertului.

În continuare, el a sugerat că retragerea avizului ISU a fost un „sabotaj politic“.

  

„Vom fi aici şi după ce moare Dragnea şi toate lichelele pe care le-a lăsat peste tot în România. Ne vom continua misiunea pentru ieşeni“, a precizat primarul.

„Iar la înmormântarea oricăruia dintre ei, din banii mei, voi face un mic foc de artificii autorizat, şi mă voi ţine de cuvânt“, a mai spus Chirica.

El a subliniat că „ciuma roşie“ încă activează în România şi a adăugat că după Jandarmerie a intrat într-un scandal politic şi ISU.

„Cred că piaţa #rezist se mută de data asta la Iaşi, iar eu voi fi primul care voi rezista aici“, a insistat Chirica. 

În schimb, reprezentanţii ISU spun că a fost eliberat un acord de principiu pentru jocul de artificii, dar unele verificări ulterioare au devoalat probleme.

„Vă facem cunoscut faptul ca ISU Iaşi a eliberat Acordul de principiu pentru organizarea jocului de artificii din data de 15.10.2018 în baza documentaţiei depuse de firma organizatoare. La verificările ulterioare efectuate în teren, specialiştii din cadrul Inspectoratului au constatat că nu era respectată distanţa de siguranţă faţă de staţiile de distribuţie carburanţi aflate pe str. Sf. Lazăr, fiind încălcate prevederile art. 34 din Legea 126/1995 privind regimul materiilor explozive“, se arată într-un comunicat al ISU.

Estimarea municipalităţii era că focul de artificii va costa 18.000 de euro, dar primarul a su­bliniat că, atâta timp cât nu a avut loc, nu se va plăti.

sursa www.ziaruldeiasi.ro

 

Related posts

Concert al Filarmonicii din Botoșani la Casa de Cultură

Redacția

Abandonați de mamă. O femeie din Todirești a plecat de acasă și și-a lăsat singuri cei trei copii

Redacția

Câte persoane vor putea participa la cununii, botezuri și înmormântări, după 15 mai

Redacția
Încarcă...