NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Social

Insignă onorifică pentru șeful pompierilor pășcăneni

Colonelul Sandu Vornicu, șeful subunității de Pompieri Pașcani a fost premiat în cursul zilei de ieri de către conducerea inspectoratului județean.

Distincția a fost acordată „pentru aprecierea faptelor deosebite săvârșite pe timpul îndeplinirii misiunilor încredințate sau în sprijinul acestora, a rezultatelor meritorii obținute în procesul formării profesionale și pentru ținuta morală ireproșabilă”. Alături de colonel a primit insigna onorifică Salvator de onoare al Județului Iași și plt. Maj. Francisc Narcis Mânzat din cadrul ISU Iași.

 Asociația de Dezvoltare Intercomunitară (ADI) Euronest a primit emblema de merit „Partener pentru ordine și siguranță publică” clasa a III-a. Distincția a fost acordată „pentru contribuții deosebite în susținerea activităților specifice Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU)”, conform ordinului Inspectorului General nr. 5005/IG din 26.11.2013.

  

 Prezent la evenimentul de acordarea a distincției, care a avut loc la sediul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Iași, Cristian Adomniței, Președintele Consiliului Județean Iași și totodată Președintele ADI Euronest, a felicitat Asociația pentru eforturile depuse.

Advertisements

 „Rezultatele obținute de Asociația Euronest sunt vizibile nu numai în ceea ce privește achiziția de autospeciale și ambulanțe, ci și la capitolul atragerii de fonduri europene. La acest capitol, Regiunea de Nord – Est are cel mai ridicat grad de absorbție, de peste 100%, cel mai mare număr de echipamente achiziționat și cel mai mare număr de persoane deservite. În ultimii doi ani, timpul de răspuns și de intervenție la situațiile de urgență a scăzut cu 60%. În 2014, tot prin Asociația Euronest, în regiunea noastră vor ajunge 24 de freze și 6 șenilate, dotate cu cele mai moderne echipamente medicale. Tot anul viitor vor sosi și cele 6 autospeciale de intervenție și salvare de la înălțime. Țin să felicit și pe această cale întreaga echipă a Asociației Euronest, în frunte cu dna. Director Alina POPA, pentru munca depusă și rezultatele excelente obținute”, a declarat  Cristian Adomniței.

 Distincția acordată ADI Euronest vine după o muncă de aproximativ doi ani, al cărei rezultat constă în dotarea celor șase Inspectorate pentru Situații de Urgență din Regiunea de Nord – Est cu 96 de autospeciale și ambulanțe.

Advertisements

 „Colaborarea cu Inspectoratul pentru Situații de Urgență Iași a fost excelentă. Disciplina și rigoarea personalului din cadrul Inspectoratului ne-au ajutat să ne îndeplinim obiectivele propuse. Am schimbat aproape întreg parcul auto pentru intervenții în situații de urgență din întreaga Regiune de Nord-Est. Cu sprijinul Consiliului Județean Iași și al Inspectoratul pentru Situații de Urgență Iași, în viitorul apropiat vom dezvolta un centru regional de pregătire și perfecționare în acest domeniu și un sistem de alarmare/avertizare în cazul producerii de calamități”, a declarat Alina Popa, Directorul ADI Euronest.

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Advertisements
Advertisements

Related posts

Un vot pentru o păşcăneancă talentată – participanta unui concurs muzical marca TVR 2

Redacția

Un bărbat din Gâștești solicită o mașină de balast după ce a rămas pe drumuri

Teona Gherasim

Inundații în județul Neamț

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site