RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Internațional

China: Proteste împotriva politicii „zero COVID”. Manifestanții spun că restricțiile au dus la moartea a cel puțin zece persoane în urma unui incendiu

Protestele din China împotriva măsurilor stricte anti-COVID ale Guvernului s-au intensificat, unii oameni exprimându-și public furia față de liderii Partidului Comunist.

Mii de protestatari au ieșit pe străzile din Shanghai, iar studenții din Beijing și Nanjing au organizat și ei proteste.

Manifestațiile vin ca reacție față de un incident deosebit de grav care s-a petrecut în orașul Urumqi, din nord-vestul țării, acolo unde cel puțin zece persoane au murit în urma unui incendiu petrecut într-un bloc turn. Potrivit protestatarilor, regulile draconice impuse de către autoritățile din țara comunistă i-ar fi împiedicat pe oameni să iasă din clădire.

Planurile Rusiei, schimbate în ultimul moment. Potrivit unor documente FSB, Putin plănuia să atace Japonia cu mult timp înainte să invadeze Ucraina

  

27 Nov, 17:56 | Știri externe

Avertismentul ministrului estonian al Apărării: ”Rusia nu a fost grav slăbită în cele 9 luni de război din Ucraina, este pregătită să suporte mai mult”

27 Nov, 14:40 | Știri externe

LIVE TEXT | Ziua 277 de război: 32 de persoane ucise în regiunea Herson şi cel puţin 13 rănite în Dnipro, în urma bombardamentelor ruse, afirmă Ucraina / Rușii nu pot face o breșă în Donețk (sursă britanică)

Numeroase postări care circulă pe reţelele de socializare în China acuză măsurile anti-COVID că ar fi agravat această tragedie, încetinind sosirea echipelor de intervenţie.

În timp ce autoritățile centrale neagă că restricțiile au cauzat decesele, oficialii din Urumqi au transmis că, urmare a incendiului, intenționează să elimine treptat restricțiile, potrivit BBC.

Momente de reculegere în memoria victimelor din Urumqi au avut loc în mai multe universități din China,

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

Avertizor din SUA, răsplătit de autorități cu aproape 280 de milioane de dolari în urma informaţiilor valoroase oferite

Redacția

Un american s-a prefăcut că a fost lovit de o mașină Tesla pentru a cere despăgubiri. Din păcate pentru el, a omis un detaliu esențial | VIDEO

Redacția

Conservatoarea Roberta Metsola, aleasă în funcția de președinte al Parlamentului European. Cine este ea și care sunt controversele din jurul numelui său

Redacția
Încarcă...