RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Internațional

Orașul NATO de la Marea Neagră. Întâlnire Tîlvăr-Kavalek în preludiul Summit-ului ALIANȚEI de la Washington

„Debarcarea” americanilor în România este o „dovadă a solidarităţii şi angajamentului SUA faţă de regiunea Mării Negre”, a afirmat, luni, ministrul Apărării, Angel Tîlvăr, la întâlnirea cu ambasadoarea SUA, Kathleen Kavalec. Întâlnirea celor doi oficial vine în perspectiva Summit-ului NATO din luna iulie, de la Washington.

Reamintim, baza militară de la Kogălniceanu se transformă literalmente într-un oraș NATO, în perspeciva sumbră a unui război de lungă durată la frontierele Alianței.

Baza militară se va întinde, probabil, în funcție de necesități, pe o suprafaţă de aproape 3.000 de hectare şi va fi cea mai mare din Europa, mai mare decât baza aeriană Ramstein din Germania, care are o suprafață de circa 2.000 de hectare. Pe lângă infrastructura militară, baza de la Kogălniceanu ar încorpora și şcoli, grădinţe, magazine și chiar un spital, putând să găzduiască 10.000 de militari și familiile lor, prin rotație.

Kogălniceanu, cap de pod pe frontul de Est

  

Potrivit MApN, întrevederea celor doi oficiali a oferit prilejul abordării unor subiecte importante pe dimensiunea de apărare, precum situaţia actuală de securitate din regiunile Mării Negre şi Orientului Mijlociu, aspecte privind planurile de modernizare a Bazei 57 Aeriene Mihail Kogălniceanu şi perspectivele cooperării bilaterale în domeniul apărării.

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

Povestea din spatele „dubei albe” a românilor care „fură copiii” din Franța. Regizor: „Ne-am întrebat cum să arătăm ceva ce nu se vede: zvonuri”

Redacția

Șeful BBC, acuzat că l-ar fi ajutat pe Boris Johnson să obțină un împrumut în schimbul funcției la postul public

Redacția

GĂGĂUZIA cere, după Transnistria, asistență din partea Rusiei /Chișinăul denunță ”acțiuni de propagandă”

Redacția
Încarcă...