RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Actualitatea satelorAdministrație

Cetățenii din Ruginoasa, buni de plată! Primarul Nechifor ascunde o gaură unică din bugetul public

Haos administrativ în Primăria Ruginoasa, condusă de Dănuț Nechifor. În mandatul actualului primar, comunitatea locală este pe cale să plătească o sancțiune unică, pentru ceea ce privește proasta derulare a unui proiect cu finanțare europeană.

Vorbim de aproximativ 1,3 milioane de lei, adică 13 miliarde de lei din banii cetățenilor din Ruginoasa, pentru nerespectarea unor angajamente publice, în cazul unui obiectiv de importanță locală. Vorbim de “Modernizare și Extindere Școala Gimnazială “Alexandru Ioan Cuza”, structura Dumbrăvița, prin demolare parțială construcție existentă”. Proiectul a fost finanțat prin “Fondul European de Dezvoltare Regională”, termenul de finalizare a licitației fiind 31 decembrie 2022, doar că el a fost încălcat. Cu toate acestea, actualul primar, Dănuț Nechifor, își face imagine folosind obiectivul de investiții, în loc să explice de ce nu sunt gata lucrările și ce sume de bani nu au fost achitate.

Sancțiunea financiară asupra Primăriei Ruginoasa reprezintă 25% din bugetul alocat investiției de la acest obiectiv. NewsPascani.com a solicitat explicații Guvernului României, pe marginea acestei situații, care a ajuns și la cunoștiința instituției conduse de Dănuț Nechifor, doar că nu am obținut nici un răspuns.“La nivelul Unității Admnistrativ Teritoriale – Primăria Ruginoasa există o problemă generată de modul de implementare a proiectului “Modernizare și Extindere Școala Gimnazială “Alexandru Ioan Cuza”, structura Dumbrăvița, prin demolare parțială construcție existentă”. Proiectul este finanțat din fonduri europene, prin Fondul European de Dezvoltare Regională, și avea ca termen de finalizare data de 31.12.2023. Lucrarea nu a fost finalizată, iar ca urmare a acestui situații au fost dictate o serie de sancțiuni Unității Administrativ Teritoriale – Primăria Ruginoasa“, a fost adresa noastră către Guvernul României.

Acest demers, despre care a fost informată inclusiv Primăria Ruginoasa, este ignorat de două luni de zile de această instituție. Primarul și subordonații, inclusiv secretarul instituției, au cerut să le transmitem solicitări care deja au fost transmise de către instituțiile superioare.

  

În loc să discute public despre aceste probleme, primarul Dănuț Nechifor încearcă să blocheze apariția materialelor de presă.

Precizăm faptul că la nivelul Primăriei din Ruginoasa s-au derulat multe investiții, pentru care au fost decontate importate sume din bani publici.  

Related posts

Concurs pentru un post vacant la Primăria Heleșteni

Oana Cordoneanu

Idei de afaceri pentru producătorii agricoli la Moțca (VIDEO)

Marius Parteni

Pagube produse în județul Iași de precipitațiile din luna iunie

Redacția
Încarcă...