RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Două din autobuzele second hand, achiziționate de societatea CLP ECOSERV Pașcani, s-au defectat deja! Adio transport modern! (Foto-Video)

Anunțate de primarul Dumitru Pantazi ca fiind autobuze ce vor asigura în Pașcani un transport în comun modern, două dintre cele 5 vehicole second hand achiziționate în această vară s-au defectat deja.

Încă din prima zi de activitate autobuzul care făcea cursa spre Lunca a început să piardă ulei din cutia de viteză, iar a doua zi a fost tras pe dreapta pentru a fi reparat.

De ieri, alt mijloc de transport a început să piardă antigel. Imaginile surprinse în această dimineață de un cetățean dovedesc această situație. Autobuzul a fost retras de pe traseu și se află acum în curtea societății RAGCL, în zona canalelor unde se executau reparații ale mijloacelor de transport în trecut.

Cum cele trei autobuze funcționale, încă, nu puteau asigura toate traseele, autobuzul care pierdea ulei a fost scos la traseu, cu riscul ca acestuia să i se strice cutia de viteză.

  

Prezentate cu mare fast și folostite în campania electorală de primarul Dumitru Pantazi, achiziția acestor autobuze second hand și incidentele tehnice din primele zile de operare ridică mari semne de întrebare cu privire la această afacere.

Miercuri, Leonard Ursu,  managerul societății CLP Ecoserv SRL, le-a scos în fața Primăriei, iar în conferința de presă organizată în mijlocul de transport spunea că ele sunt în stare bună de funcționare. După ieșirea la traseu, două prezintă aceste probleme, în condițiile în care se presupune că aveau la zi toate verificările tehnice.

Mai mult, Leonard Ursu, mecanic auto de profesie, a declarat că a verifica autotobuzele dacă sunt conforme înainte de a le achiziționa.

Acum Leonard Ursu spune că astfel de defecțiuni sunt inerente și că acestea au apărut deoarece autobuzele au staționat foarte mult.

“Sunt probleme inerente. Totul este rezolvat acum. Aceste situații vin datorită faptului că mașinile au staționat. Acum fiind în teren, sunt în sarcină, lucrează. Nu avem al doilea mecanic angajat, să poată asigura intervenția. Șoferii nu pot interveni să facă reparații. Nu sunt probleme care țin de siguranța tehnică a autobuzelor”, a declarat Leonard Ursu.

Cele 5 autobuze second hand au costat municipalitatea 800.000 de lei. Pe piața liberă un astfel de autobuz euro 4 costă 10.000 de euro. Administrația condusă de primarul Dumitru Pantazi a achitat aproximativ 30.000 de euro pentru fiecare autobuz.

Related posts

O populaţie cât patru municipii Paşcani a intrat în Iaşi din Ucraina, de la începutul războiului. Cifre despre activitatea centrelor de refugiaţi

Redacția

Secretarul Mircea Zuzan lămurește problema directorilor de la RAGCL și PSA. Acesta îl acuză pe viceprimarul Vasile Axinte că ar fi unul dintre vinovații de situația de la RAGCL (VIDEO – DOC)

Răzvan Grecu

Pașcani: Programul evenimentelor prilejuite de Ziua Națională

Redacția
Încarcă...