NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Centrala nucleară Zaporojie este din nou conectată la reţeaua electrică naţională a Ucrainei

Agenţia Internaţională pentru Energie Atomică (AIEA) a anunţat, sâmbătă, că ZNPP – centrala nucleară Zaporojie este din nou conectată la reţeaua electrică naţională a Ucrainei, inginerii reparând una dintre cele patru linii externe principale de electricitate care erau avariate din cauza războiului, potrivit News.ro.

Centrala nucleară ucraineană de la ZaporojieFoto: Konstantin Mihalchevskiy / Sputnik / Profimedia

Linia de înaltă tensiune de 750 kv alimentează acum cea mai mare centrală nucleară a Europei cu curentul necesar pentru menţinerea la rece a reactoarelor şi pentru alte funcţii de siguranţă, noteaază Ukrinform.

  

Luni, directorul general al AIEA, Rafael Grossi, confirma ”oprirea la rece” a reactorului numărul şase, ultimul reactor de la centrala nucleară Zaporojie care încă era funcţional. Grossi a mai explicat atunci că unitatea 6 a intrat în ”modul insular”, oferind un nivel scăzut de putere de intrare centralei, dar că acest lucru nu a fost sustenabil.

Advertisements
Advertisements

Cele două preocupăr

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Advertisements
Advertisements

Related posts

Liderii UE au discutat despre sancţiunile împotriva Rusiei în cazul unei intervenţii în Ucraina

Redacția

Cursuri de conducere defensivă și de prim-ajutor atât pentru obținerea permisului de conducere cât și pentru cei care au permisul suspendat – proiect de lege

Redacția

ONG-uri: Roskomnadzor-ul românesc în acțiune / Noile victime ale DNSC: un blog de cărți, un site al unui magazin din Beiuș, două subdomenii Google Firebase și un subdomeniu al unui furnizor de publicitate din SUA

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site