RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Centrala nucleară Zaporojie este din nou conectată la reţeaua electrică naţională a Ucrainei

Agenţia Internaţională pentru Energie Atomică (AIEA) a anunţat, sâmbătă, că ZNPP – centrala nucleară Zaporojie este din nou conectată la reţeaua electrică naţională a Ucrainei, inginerii reparând una dintre cele patru linii externe principale de electricitate care erau avariate din cauza războiului, potrivit News.ro.

Centrala nucleară ucraineană de la ZaporojieFoto: Konstantin Mihalchevskiy / Sputnik / Profimedia

Linia de înaltă tensiune de 750 kv alimentează acum cea mai mare centrală nucleară a Europei cu curentul necesar pentru menţinerea la rece a reactoarelor şi pentru alte funcţii de siguranţă, noteaază Ukrinform.

  

Luni, directorul general al AIEA, Rafael Grossi, confirma ”oprirea la rece” a reactorului numărul şase, ultimul reactor de la centrala nucleară Zaporojie care încă era funcţional. Grossi a mai explicat atunci că unitatea 6 a intrat în ”modul insular”, oferind un nivel scăzut de putere de intrare centralei, dar că acest lucru nu a fost sustenabil.

Cele două preocupăr

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

De ce ordonanța plafonării în energie nu e o veste tocmai bună. Ceva nu s-a spus / Expert: „S-ar putea să vedem alte plafoane, alte prețuri sau să se stingă lumina”

Redacția

Apelul unui europarlamentar român pentru aderarea la Schengen: O strategie concretă până la Consiliul JAI din iunie

Redacția

Ciucă, de Ziua Națională a Tineretului: Sunteți cei care aduc aduc schimbarea și promovează inovarea

Redacția
Încarcă...