RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Internațional

Cel puțin 19 cetățeni străini au MURIT în timpul pelerinajului de la Mecca, din Arabia Saudită

Pelerinajul anual de hajj, unul dintre cei cinci stâlpi ai islamului, care a început vineri la Mecca, în vestul Arabiei Saudite, a rezultat în moartea a cel puțin 19 credincioși străini, din cauza temperaturilor excesiv de ridicate. 

La pelerinajul de hajj, de anul acesta, au participat peste 1,8 milioane de credincioşi, majoritatea din străinătate.

Evenimentul, desfășurat în plină vară, în una dintre cele mai fierbinţi regiuni din lume, a rezultat în moartea cel puțin 19 persoane, cauza fiind temperaturile care au atins sâmbătă 46 de grade.

Deși până la acest moment, autorităţile saudite nu au dat detalii cu privire la numărul de cazuri de hipertermie observate în rândul pelerinilor, anul trecut au fost înregistrate peste 10.000 de cazuri, dintre care 10% au fost de insolaţie, cel mai grav caz.

  

„Paisprezece pelerini iordanieni au murit şi alţi 17 au dispărut în timp ce efectuau ritualurile de hajj”, a declarat duminică Ministerul iordanian de Externe, potrivit unui comunicat publicat de agenţia oficială de presă Petra.

Şeful Semilunii Roşii iraniene, Pirhossein Koolivand, a declarat că „cinci pelerini iranieni şi-au pierdut viaţa (…) la Mecca şi Medina în timpul hajj-ului din acest an”.

Pentru musulmani,

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

Ministerul de Externe al Chinei a anunțat că Nancy Pelosi va fi sancționată în urma vizitei sale „rea și provocatoare” din Taiwan

Redacția

Fotoreporterul șef al agenției de știri Reuters a fost ucis în Afganistan

Redacția

VIDEO | Ucraina mobilizează personalul miliar din rezervă. Zelenski: „Dacă rămânem tăcuți astăzi, mâine vom dispărea”

Redacția
Încarcă...