RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Educație

Ceainărie și expoziție de produse tradiționale, în scop caritabil, la Colegiul „Sadoveanu”

Activitate cu tradiție la Colegiul Național „Mihail Sadoveanu”. Este vorba despre proiectul „Ceai cu mine?” care a ajuns la cea de-a VII-a ediţie.

 

Începând de astăzi şi până vineri în incinta unităţii de învăţământ este deschisă o ceainărie. Odată intrați aici, elevii pot cumpăra ceaiuri cu diferite arome, clătite, plăcinte, chec și alte bunătăți dulci pregătite de colegii lor.

  

Cu fondurile strânse în această săptămâna, tinerii vor să achiziționeze ecusoane școlare.„Ca în fiecare an Consiliul Școlar al Elevilor a venit cu proiectul Ceai cu mine, ediția 2017. Suntem foarte mândri pentru că este prima zi și până acum avem un număr destul de mare de participanți. Banii care se vor strânge pe urma ceainăriei se vor folosi pentru a confecționa ecusoane școlare”, a spus Miruna Grigoraș, președinta Consiliului Școlar al Elevilor.

În cadrul ceainăriei este organizată și o expoziție cu vânzare de produse tradiționale, în scop caritabil. Elevii își pot achiziționa eșarfe, genți lucrate manual, dar și produse apicole.

Banii încasați din vânzarea produselor vor ajunge la copiii de la Fundația „Solidaritate și Speranță”, filiala Săvinești.„Avem o expoziție de produse tradiționale făcute de părintele de la Săvinești cu scopul de a strânge bani pentru proiectele sale caritabile în cadrul Fundației Solidaritate și Speranță. Părintele organizează tabere pentru copii cu nevoi, strânge bani pentru copiii care nu dispun de anumite finanțe pentru a-și continua studiile”, a spus Raluca Covrig, reprezentanta fundației.

Menționăm că proiectul „Ceai cu mine?” este inițiat de Consiliul Școlar al Elevilor și este pe placul tuturor elevilor care își petrec pauzele în ceainărie.

 

 

Related posts

Un nou succes pentru echipa ”MironoBot

Oana Cordoneanu

Cum se va modifica anul școlar 2021-2022. Cîmpeanu: Primul semestru s-ar încheia înainte de vacanța de Crăciun

Redacția

Evaluarea națională a luat sfârșit. Proba de la matematică, considerată ușoară de către elevi

Ema Roman
Încarcă...