NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Deputatul Petru Movilă susţinut de peste 80 de parlamentari în proiectul pentru autostradă: „Sper ca la 1 decembrie 2018 să avem prima lopată în terenul pentru Iaşi – Ungheni – Târgu Mureş”

Proiectul pentru realizarea Autostrăzii Iaşi – Ungheni – Târgu Mureş se bucură de susţinerea a peste 80 de parlamentari din toate partidele. Deputatul Petru Movilă – cel care l-a iniţiat,  a declarat că speră ca la 1 decembrie 2018 să avem prima lopată în terenul pentru autostradă.

 

„În acest moment există un proiect de lege privind realizarea Autostrăzii Iaşi – Ungheni – Târgu Mureş, proiect iniţiat de mine dar semnat de peste 80 de parlamentari din toate partidele, din toate regiunile istorice. L-a semnat şi colegul meu, domnul deputat Axinte, contez în continuare pe susţinerea dumnealui”, a declarat deputatul PMP, Petru Movilă. 

În weekend la Iaşi a avut loc cel mai mare lanţ uman pentru susţinerea acestui proiect strategic naţional de infrastructură.  Oamenii continuă să atragă atenţia autorităţilor asupra priorităţii cetăţenilor din regiune, şi anume construirea autostrăzii.

„Autostrada este un proiect foarte important, însă acum este prima oară când vine în Parlament. Guvernele, până acum, ne-au minţit cu masterplanul general de transport, cu studii, iar ca parlamentar nu am avut niciodată posibilitatea să mă pronunţ pe acest proiect de lege. Cred că are şanse mari să treacă. Speranţa mea este ca la 1 decembrie 2018 să avem prima lopată în terenul pentru Autostrada Ungheni – Iaşi – Târgu Mureş”, a mai precizat deputatul PMP.

Un susţinător declarat al proiectului pentru construcţia autostrăzii Iaşi – Ungheni – Târgu Mureş este deputatul de Paşcani Vasile Axinte. Recent, acesta a susţinut în Parlamentul României, o declaraţie politică, intitulată„Judeţul Iaşi trebuie să iasă din «izolare»!”

„Judeţul Iaşi a fost, de-a lungul timpului, văduvit de finanţările de care avea nevoie. În primul rând vorbim despre finanţările în infrastructura rutieră, fiind necesară construirea Autostrăzii Est -Vest, dar şi două drumuri-expres, care să lege judeţul Iaşi de graniţa de nord a ţării”, a declarat Vasile Axinte. 

loading...
Advertisements

Related posts

Serviciu inedit în Iași: livrare acasă pentru reparații de telefoane și laptopuri

Redacția

Wizz Air anunță noi protocoale pentru pasageri, în timpul zborului

Redacția

Ipocrizie la nivel înalt. Ponta şi Dragnea chefuiau de zor în timp ce Aura şi Iovan mureau în munţi

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site