NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Educație

Școala ”Iordache Cantacuzino”: Măsuri speciale pentru prezența elevilor la orele de pregătire, în perioada 2 – 12 iunie

Pregătiri intense în școlile din Pașcani, pentru perioada de consiliere și meditație a elevilor, în perspectiva susținerii examenului de Evaluare Națională. Unele dintre instituții au reușit să organizeze săli  de clase și sistemul după care se va face prezența elevilor la ore.

La Școala ”Iordache Cantacuzino”, din totalul de 90 de elevi ai claselor a VIII-a, care umează să susțină examenul de Evaluare Națională, 54 au transmis prin intermediul părinților că vor fi prezenți la orele de pregătire.

“La nivelul unității noastre de învățământ vor fi puse în aplicare toate măsurile impuse, așa după cum au fost stabilite de Ministerul Sănătății și cel al Educației. Acesul elevilor se va face în serii de câte nouă, la intervale diferite de timp. Vor fi două ore de pregătire la materiile matematică, română și cea de consiliere cu diriginții. Accesul se va face pe intrarea dinspre stația de Ambulanță, iar ieșirea pe partea cu sediul Parchetului. În săli, distanțarea socială este asigurată. Elevii vor participa la ore în aceleași clase și nu vor putea să își schimbe locurile în bănci”, ne-a declarat profesorul Ionuț Mocănița, purtătorul de cuvânt al instituției de învățământ.

Reprezentanții școlii ”Iordache Cantacuzino” dau asigurări că vor fi respectate toate condițiile de igienă. Sunt deja montate dispensere cu dezinfectant, pregătite covoare cu clor, iar grupurile sanitare au fost igienizate. Elevii vor primi măști la intrarea în clase. 

Toate unitățile de învățământ au anunțat că până la prezența elevilor la orele de pregătire, școlile și liceele se vor organiza pentru a asigura confortul de siguranță a acestora.

Advertisements

Related posts

A sunat clopoţelul în unităţile de învăţământ din Paşcani

Irina Gherasim

Acțiune educativ- preventivă în Tabăra Muncel

Diana Marcu

Muntenia a câștigat la Colegiul Tehnic “CF UNIREA” în cadrul Balului Bostăneilor

Teona Gherasim
Încarcă...