NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Ce spune Ion Iliescu după moartea Elisabetei a II-a: „Am avut ocazia să discut cu Regina, dincolo de constrângerile protocolului”

​Fostul președinte Ion Iliescu a reacționat pe blogul personal al anunțul privind moartea Elisabetei a II-a, fostul președinte român spunând că a avut ocazia să discute cu Regina „dincolo de constrângerile protocolului”.

Ion Iliescu și Regina Elisabeta a II-aFoto: Agerpres

„(A fost) o personalitate puternică, deschisă către problemele care dominau agenda publică, și cu simțul umorului”, spune Iliescu, subliniind că Regina Elisabeta a II-a „nu a uitat o clipă de interesele țării al cărui șef de stat era!”

  

Postarea de pe blogul fostului președinte al României:

Advertisements

„Încetarea din viață a Majestății Sale Regina Elisabeta a II-a marchează sfârșitul unei epoci istorice, plină de schimbări, în care Marea Britanie a avut de jucat un rol de primă mână.

Victoria Marii Britanii în cel de-al Doilea Război Mondial, la care Regina a participat direct, ca toată generația din care a făcut parte, a fost începutul unor reforme economice și sociale ce au influențat atât continentul european, cât și întreaga lume.

Advertisements

Și-a făcut datoria care-i revenea în sistemul politic britanic, fără ezitare, și fără să se lase purtată de convingerile sale personale, oricât de greu i-a fost asta,

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Advertisements
Advertisements

Related posts

Studii superioare vs. studii medii. Cat de cautati sunt absolventii de facultate pe piata muncii din Romania?

Redacția

Au început lucrările de așternere a covorului asfaltic pe DN 28

Redacția

Miza lui Putin: Generalul Iarnă va redeveni aliatul Moscovei?

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site