RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Ce spune Ion Iliescu după moartea Elisabetei a II-a: „Am avut ocazia să discut cu Regina, dincolo de constrângerile protocolului”

​Fostul președinte Ion Iliescu a reacționat pe blogul personal al anunțul privind moartea Elisabetei a II-a, fostul președinte român spunând că a avut ocazia să discute cu Regina „dincolo de constrângerile protocolului”.

Ion Iliescu și Regina Elisabeta a II-aFoto: Agerpres

„(A fost) o personalitate puternică, deschisă către problemele care dominau agenda publică, și cu simțul umorului”, spune Iliescu, subliniind că Regina Elisabeta a II-a „nu a uitat o clipă de interesele țării al cărui șef de stat era!”

  

Postarea de pe blogul fostului președinte al României:

„Încetarea din viață a Majestății Sale Regina Elisabeta a II-a marchează sfârșitul unei epoci istorice, plină de schimbări, în care Marea Britanie a avut de jucat un rol de primă mână.

Victoria Marii Britanii în cel de-al Doilea Război Mondial, la care Regina a participat direct, ca toată generația din care a făcut parte, a fost începutul unor reforme economice și sociale ce au influențat atât continentul european, cât și întreaga lume.

Și-a făcut datoria care-i revenea în sistemul politic britanic, fără ezitare, și fără să se lase purtată de convingerile sale personale, oricât de greu i-a fost asta,

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

Campionul care vorbește cu apa / Drumul lung bătut cu brațele în 47, 58 de secunde

Redacția

Press report: ​Nimeni nu verifică cum se cheltuiesc banii pentru găzduirea refugiaților ucraineni. Pasajul Unirii nu a fost autorizat de ISU pentru că legea nu impune. STS își mută antenele din Băneasa după dorința mogulului imobiliar Cohn. Apartamente în loc de parcare la Iași

Redacția

Cum deschide Curtea Constituțională calea Guvernului să înlocuiască Parlamentul

Redacția
Încarcă...