NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

LIVE Ziua 206 de război. Rușii anunță că au bombardat Herson, Nikolaev, Harkov și Donețk/ Biden îl avertizează pe Putin să nu folosească arme chimice sau tactice/ Occidentul condamnă dur atrocitățile din Izium, noul Bucea/ Kievul susține că a găsit camere de tortură, oameni împușcați de amuzament și cadavre de copii

Izium este un nou Bucea, a anunțat sâmbătă dimineață președintele ucrainean Volodimir Zelenski. Liderii occidentali au condamnat dur atrocitățile comise în orașul care, recent, a fost recucerit de forțele ucrainene. Kievul susține că a găsit camere de tortură, oameni împușcați de amuzament și cadavre de copii în Izium. Pe de altă parte, diplomaţia rusă a anunţat vineri că a refuzat intrarea în Rusia a 41 de personalităţi australiene, în special jurnalişti, în represalii la sancţiunile impuse de Canberra împotriva Moscovei pentru intervenţia sa militară în Ucraina, relatează AFP.

Principalele evenimente ale zilei de sâmbătă, 17 septembrie:

Ora 15:00 O navă închiriată de Programul Alimentar Mondial (PAM) al Organizaţiei Naţiunilor Unite a pornit din portul ucrainean Cernomorsk de la Marea Neagră, având la bord circa 30.000 de tone de grâu cu destinaţia Etiopia, a anunţat sâmbătă ministerul ucrainean al infrastructurii printr-un comunicat preluat de Reuters, citată de Agerpres.ro.

Ora 14:18 Premierul ucrainean Denys Shmyhal a mulțumit sâmbătă Statelor Unite pentru sprijin, după ce Ucraina a primit un nou ajutor financiar internațional în valoare de 1,5 miliarde de dolari, relatează Reuters. Detalii, aici.

Advertisements
Advertisements
  

Ora 14:14 Ministerul rus al Apărării a declarat sâmbătă că forțele sale au lansat lovituri asupra mai multor părți din Ucraina.

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Advertisements
Advertisements

Related posts

SUA: Primul caz de infectare cu varianta Omicron, în California

Redacția

Italia se pregăteşte să impună obligativitatea „paşaportului verde COVID-19” pentru toţi angajaţii, inclusiv din privat

Redacția

Eurobarometru. Românii, în topul celor mai interesaţi şi informaţi de activitatea UE

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site