NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Sănătate

Ce se întâmplă dacă iei paracetamol cu alcool

Medicamentele toxice pentru inimă, ficat şi sistemul nervos central nu trebuie asociate cu alcoolul. Alcoolul este toxic, iar toxicitatea lui se manifestă în special la alcoolicii cornici, în principal pentru sistemul nervos central, pentru ficat, pentru inimă. 

Aşa că toate medicamentele care prezintă toxicitate pentru aceste zone ale corpului nu trebuie asociate cu alcoolul pentru că, în mod firesc, creşte riscul apariţiei acestor efecte toxice. Este şi cazul paracetamolului, care luat în doze foarte mari este toxic pentru ficat, în consecinţă combinaţia alcool – paracetamol trebuie evitată.

Pe de altă parte, alcoolul potenţează efectul sedativ, aşa că nu trebuie asociat la niciun medicament care are efect sedativ, asta însemnând sominifere, hipnotice, tranchilizante, sedative, antiepileptice etc.

Combinaţia alcool-sedative poate genera acciente de maşină, de muncă, scade timpul de reacţie al celor care le folosesc, persoană respectivă se îmbată mult mai uşor dacă consumă alcool sub influenţă acestor medicamente decât dacă consumă alcool în afară acestor medicamente, potrivit realitatea.net.

Pe piaţă sunt foarte multe medicamente sedative nu numai cele pe care le numim aşa, spre exemplu şi unele antihipertensivele au efect sedativ.

Sursa: oradeiasi.ro

loading...
Advertisements

Related posts

Consultaţiile la medicul de familie sau în ambulatoriu, acordate la distanţă, declară CNAS

Redacția

Bărbat din Todirești amendat pentru că a condus un moped neînmatriculat și fără să dețină permis de conducere

Diana Marcu

Utilizarea cardului de sănătate, obligatorie din 1 februarie

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site