RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Economie și afaceri

Ce declaraţii se depun luna aceasta la Fisc

Luna ianuarie se anunţă a fi una plină pentru angajaţii Administraţiei Judeţene a Finanţelor Publice Iaşi, reprezentanţii instituţiei anunţând mai multe termene pentru depunerea declaraţiilor fiscale.   

Astfel, primul termen limită este chiar astăzi şi se adresează contribuabililor înregistraţi în scopuri TVA, care trebuie să depună formularul 092 privind schimbarea perioadei fiscale, în cazul în care efectuează o achiziţie intracomunitară taxabilă în România. 

Apoi, până marţi, se depun formulare de către persoanele impozabile care nu au depăşit plafonul de scutire şi care să fie scoase din evidenţa persoanelor înregistrate în scopuri de TVA, acestea fiind declaraţiile 010, 020 şi 070. Un termen limită important este data de 16 ianuarie, până la care se depun aproximativ 20 de declaraţii. Printre acestea se numără inclusiv cele depuse de producătorii de tutun, bere şi vinuri liniştite, antrepozitarii autorizaţi pentru produse accizabile sau operatorii economici care deţin autorizaţii de utilizator final (produse eergetice). De asemenea, mare parte din declaraţii au termen limită data de 25 ianuarie, atât pentru contribuabili persoane fizice, cât şi pentru societăţi comerciale. Până la această dată se va plăti impozitul reţinut la sursă în luna precedentă de către plătitorii de venituri din drepturi intelectuale, premii şi jocuri de noroc sau din alte surse şi se va depune declaraţia privind cifra de afaceri de către persoanele impozabile pentru care perioada fiscală este trimestrul şi care nu au efectuat achiziţii intracomunitare anul trecut (formular 094). Până la aceeaşi dată se depune şi declaraţia 100 privind obligaţiile de plată la bugetul de stat, declaraţia 112 privind obligaţiile de plată a contribuţiilor sociale, impozitului pe venit şi evidenţa nominală a persoanelor asigurate sau 224 privind declararea veniturilor obţinute din străinătate în România. Şi notarii publici sunt aşteptaţi la Fisc pentru a depune declaraţia 208, privind impozitul pe veniturile din tranzacţiile imobiliare intermediate în semestrul anterior.  Formularele 300 şi 301 privind decontul de TVA şi decontul special au acelaşi termen de depunere, la fel ca şi formularul 307 privind sumele rezultate din ajustarea TVA. Şi declaraţiile 097 privind notificarea aplicării sau încetăţii sistemului TVA la încasare trebuie depusă până pe 25 ianuarie.

  

 

Termen limită pentru plata impozitului pe dividende

 

Finanţiştii ieşeni transmit că până pe 25 ianuarie trebuie efectuată plata impozitului pe dividendele distribuite acţionarilor până la sfârşitul anului în care s-au aprobat situaţiile financiare, dar şi plata taxei anuale pentru autorizaţia de exploatare a jocurilor de noroc. În rest, se mai depune până pe 30 ianuarie declaraţia informativă 394 privind livrările/prestările şi achiziţiile efectuate pe teritoriul naţional, şi alte cinci formulare până pe 31 ianuarie. Acestea sunt declaraţiile 010, privind înregistrarea fiscală, 220 privind venitul estimat/norma de venit, 012 privind modificarea sistemului de declarare şi plată a impozitului pe profit, 600 privind îndeplinirea condiţiilor de încadrare în categoria persoanelor asigurate în sistemul public de pensii şi cererea de restituire a accizelor.  

Sursa: ziaruldeiasi.ro

Related posts

Parlamentul a votat pentru menţinerea pieţelor deschise pe durata stării de alertă

Redacția

Guvernul vrea să limiteze prin OUG creșterea tarifelor de distribuție la energie și gaze

Redacția

Somajul tehnic va fi impozitat. Câți bani mai primești

Redacția
Încarcă...