RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Actualitatea satelorEconomie și afaceri

Au apărut primele tomate din județul Iași

 Programul Legume în spații protejate 2022 a fost implementat la Iași. Conform Direcției de Agricultură Județeană Iași există zeci de solicitanți care au aplicat pentru acest program de finanțare. Astfel, agricultorii din comunele Cozmești, Țibănești și Dumești au obținut primele tomate din acest an, crescute în solarii.

Primele tomate produse în acest an la Iași, în Programul Legume în spații protejate -2002, etapa I, sunt din comunele Cozmești, Țibănești și DumeștiÎn urma înscrierii în acest program a 94 solicitanți, consilierii Direcției pentru Agricultură Județene Iași au început evaluarea producției la aceștia. Sprijinim producătorii locali, cumpărăm produse locale”, au transmis reprezentanții DAJ Iași.

Anul acesta, Ministerul Agriculturii a făcut câteva modificări la Programul de susținere a legumelor în spații protejate în ceea ce privesc cantitățile minime pe care fermierii trebuie să le obțină pentru a beneficia de ajutorul de minimis. Pentru tomatele din ciclul I și II de producție, se acordă 4.000 de euro de beneficiar, iar perioada de valorificare va fi 1 martie-10 iunie (la fel ca și înainte) și 15 octombrie-9 decembrie ( față de 20 octombrie-9 decembrie). Conform noilor prevederi, cantitatea minimă produsă de fiecare fermier pentru a accesa ajutorul este de 3.000 de kg /1.000 mp, față de 5.600 kg/1.000 mp cât era inițial.

evenimentuldeiasi.ro

  

Related posts

Amenzi de 3000 lei și material lemnos confiscat la Sirețel

Redacția

11 locuri de muncă la Protecţia Copilului Iaşi, printre care trei pentru psihologi

Redacția

Boiler electric sau instant? Cea mai buna metoda pentru a incalzi apa din locuinta

Redacția
Încarcă...