RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Social

Cazuri sociale la audienţele de astăzi. Nevoiaşii au plecat cum au venit

Bătrâni nevoiaşi şi probleme apăsătoare. Astfel s-ar putea descrie audienţele de astăzi, de la Primăria Paşcani. Cazurile sociale devin din ce în ce mai multe, iar nevoia îi împinge pe oameni să ceară ajutorul administraţiei locale.

 

 

  

Este situaţia unei femei în vârstă de 72 de ani, din Paşcani, care stă singură în chirie, are o pensie mizeră, şi abia îi ajung bani pentru mâncare. Acesta este motivul pentru care a venit la Primărie, să întrebe dacă nu ar putea fi trecută pe lista beneficiarilor la Cantina Socială.

Rodica Ştefănescu le-a spus celor prezenţi în sală, că se descurcă cu 400 lei pe lună, din care plăteşte chiria şi utilităţile. 

“Am 72 de ani, locuiesc singură, în chirie, şi nu am din ce plăti cheltuielile. Aş vrea, dacă se poate să primesc masă de la Cantina Socială. Nu mă pot descurca altfel”, a spus bătrâna.

Din păcate pentru bătrână, nu poate beneficia de o masă caldă la cantină, fără să plătească. Conform legii, pentru că are pensie, va trebui să plătească 30% din venitul net pe care îl are.  Acest lucru i-a fost explicat de către Adrian Hariga, şeful Biroului de Asistenţă Socială, din cadrul Primăriei Paşcani. Bătrânei i s-a recomandat să meargă la şeful Cantinei, pentru a afla cât exact trebuie să achite pentru a-şi asigura hrana, lunar.

Tot astăzi s-a prezentat la Primărie Mihai Stavarache. Un alt bătrân, cu alte probleme. Omul s-a plâns că i-a fost respins dosarul de handicap, şi nu are cu ce să se descurce, bolnav fiind. I s-a spus să refacă dosarul, să demonstreze că starea de sănătate i s-a înrăutăţit, iar în cazul în care comisia i-l va repinge, să depună o contestaţie în 30 de zile.

Şi Liliana Codreanu a venit la audinţe pentru a cere ajutor financiar. Este tânără, aşteaptă un copil, şi are probleme cu banii. În cazul ei, cei de la Asistenţă Socială vor face o anchetă, urmând a se vedea dacă Liliana poate primi ajutor social.

 

 Citește și: {loadposition articlescategoryload}

 

 

Related posts

Ajutoarele de la Uniunea Europeană se strică în depozite. Pășcănenii așteptați să-și ridice pachetele

Redacția

Arsenal din Al Doilea Război Mondial, scos în urma ploilor, la Heleșteni

Oana Cordoneanu

Trei copii au ajuns pe patul de spital după ce au căzut din copac

Oana Cordoneanu
Încarcă...