NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Social

Cazul Punei: Parchetul a cerut instanței să respingă cererea de schimbare a încadrării faptei

Un nou episod în cazul Punei s-a consumat astăzi, 3 septembrie, la Judecătoria Pașcani. Termenul a fost acordat deoarece dosarul a fost repus din nou pe rol, pe motiv că în timpul procesului nu a fost pusă în discuție o cerere de schimbare a încadrării juridice făcută din partea apărătorului inculpatului.

 „Este vorba despre o procedură juridică pentru a se evita ca dosarul să fie întors la Judecătoria Pașcani”, a spus Eduard Prisacaru purtătorul de cuvânt al Judecătoriei Pașcani.

 Astăzi s-a luat în discuție cererea lui Dănuț Punei de a schimba încadrarea faptei de la alin 3, art. 182 din Codul Penal la alin. 1 al aceluiași articol, cu alte cuvinte s-a discutat pe marginea limitei de pedepse pe care o prevede infracțiunea comisă (vătămare corporală gravă) și anume de la 3 ani la 12 ani să fie preschimbat în de la 2 la 7 ani. Dacă judecătorii acceptă această schimbare de încadrare ar putea dicta o pedeapsă cu suspendare ținând cont că Punei nu este recidivist, pe cînd în cazul în care este găsit vinovat de fapta sa în formă agravantă cum este prevăzută la alin. 3, pedeapsa ar fi una privativă de libertate, după cum ne-a explicat Ion Mogoș, avocatul victimei.

 Un individ periculos. Nu numai pentru Pașcani ci oriunde. Chiar și-n Texas cred. Periculos pentru modalitatea în care a înțeles să intervină în disputa copiilor. Ca să folosești o sabie și să lovești la întâmplare…Eu am încredere în instanță a cărei președintă de complet este un profesionist cu multă rațiune și bun simț și cred că și știutoare de carte. Reprezentantul Parchetului a fost ceva mai dur astăzi, chiar m-a suprins, în sensul că a cerut instanței să respingă solicitarea de schimbare a încadrării faptei de la infracțiunea de vătămare corporală gravă cu consecințe grave, alin 3, art. 182 din Codul Penal, care presupune limite de pedeapsă majorate în vătămare corporală gravă care are o limită de pedeapsă de la 2 ani la 7 ani de închisoare”,ne- a declarat Ion Mogoș, avocatul lui Mihai Zaharia – victima din acest proces.

 Citește și: {loadposition articlescategoryload}

 

Advertisements

Related posts

Incendiu de vegetație în suburbia Gâștești

Redacția

Peste 250 de patroni din judet lucreaza cu zilieri

Redacția

O carte pe săptămână – “Mărturii din viața monahală” de Gheron Iosif

Ema Roman

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site