NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Cauzele care au şters Iaşul din cursa pentru titlul de Capitală Europeană a Culturii

Competiţia pentru titlul de Capitală Europeană a Culturii în 2021 s-a încheiat umilitor pentru Iaşi. În lista scurtă au fost selectate patru oraşe: Timişoara, Baia Mare, Cluj-Napoca şi Bucureşti. Deşi anunţul trebuia să fie un duş rece pentru administraţia locală, primarul interimar Mihai Chirica a declarat senin că „Nu am pierdut nimic, pentru că nu dădeau nimic” Nu au întârziat să apară reacţiile din mediul cultural, politic şi economic.

 Pentru Iaşi, competiţia Capitală Europeană a Culturii 2021 s-a încheiat, ieri, când a fost anunţată, la Bucureşti, lista scurtă a oraşelor preselectate. Într-o ordine despre care preşedintele juriului, Steve Green, a precizat că este „aleatorie”, oraşele care s-au calificat în următoarea etapă sunt:Timişoara, Baia Mare, Cluj-Napoca şi Bucureşti.

Practic, Iaşul a ratat bani de la Uniunea Europeană şi posibilitatea de a se face cunoscut în spaţiul comunitar. Deşi acest anunţ trebuia să fie un duş rece pentru administraţia locală ieşeană, primarul interimar Mihai Chirica a făcut o declaraţie halucinantă la unul din radiourile locale: „N-am pierdut nimic, pentru că nu dădeau nimic“.

Imediat după aflarea veştii, au început să apară reacţiile din spaţiul public.„Îmi pare nespus de rău pentru Iaşi, dar aceasta este o palmă pentru autorităţile locale şi judeţene şi pentru cei care de ani de zile reprezintă oraşul. Primim doar promisiuni sforăitoare, fără substanţă, fără continuitate, fără priză reală. Dacă îşi imagina cineva că un oraş poate fi Capitală Culturală Europeană cu o clădire precum cea a Filarmonicii, care e în şantier de 25 de ani, în centrul oraşului, s-a înşelat! Dar probabil unii şi-au imaginat că merge şi aşa…”, a declarat Bujor Prelipcean, directorul Filarmonicii de Stat „Moldova” Iaşi.

Continuarea pe www.ziarulevenimentul.ro

Advertisements

Related posts

Nelu Tătaru a anunțat o nouă etapă de relaxare: “Noi pregătim pentru 1 iulie un alt set de măsuri” (Video)

Redacția

VIDEO: Preot chemat să sfințească lansetele, la intrarea în starea de alertă: “Se binecuvântează uneltele acestea de pescuit”

Redacția

Clauze degradante şi ilegale pentru muncitorii români în străinătate. Termen de preaviz: o zi

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site