RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
NaționalPolitică

Câte căutări a avut pe Google „aria cercului”, după dezbaterea Vioricăi Dăncilă

Aria cercului a fost cea mai căutată sintagmă pe Google, marți seară, după dezbaterea în care Viorica Dăncilă nu a știut să spună corect formula de calcul, în urma întrebării primite de la un jurnalist prezent în sală.

Potrivit Google Trends, care măsoară căutările pe Google, „aria cercului” a avut peste 200.000 de căutări, marți, 19 noiembrie, situându-se pe primul loc, detașat, în topul căutărilor din ziua respectivă.

Următoarele sintagme aflate în top, în aceeași zi, sunt „calendar ortodox noiembrie 2019”, cu peste 10.000 de căutări, și „fosfura de aluminiu” – substanța legată de cele trei decese înregistrate într-un bloc din Timișoara – cu peste 5.000 de căutări.

„Aria cercului” a avut cele mai multe căutări în județul Sibiu – locul natal al președintelui Klaus Iohannis – București și Dolj.

  

Viorica Dăncilă nu a știut să spună cum se calculează aria cercului

Viorica Dăncilă a fost pusă în dificultate, marţi, în cadrul dezbaterii cu jurnaliştii organizată de PSD, de o întrebare de matematică. Candidata PSD la prezidenţiale a fost întrebată care este aria cercului, având în vedere că a menţionat anterior că a dat meditaţii la matematică. Răspunsul dat de Viorica Dăncilă la această întrebare a fost greşit. Fostul prim-ministru a repetat, însă, după jurnalist, răspunsul corect.

Răspunsul dat de Viorica Dăncilă la întrebare a fost „raza la pătrat”, răspunsul corect fiind „pi înmulțit cu raza la pătrat”.

Related posts

Scholz denunță represiunea rusă asupra libertății de exprimare, cu ocazia împlinirii a doi de la otrăvirea lui Navalny

Redacția

Premierul României a semnat în cartea de condoleanțe deschisă în memoria Reginei Elisabeta a II-a

Redacția

Zelenski cere SUA „mai multe arme grele”

Redacția
Încarcă...