NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Fostul director al Unifarm, plasat sub control judiciar de DNA

Adrian Ionel, fostul director al Unifarm a fost plasat de DNA sub control judiciar pentru 60 zile sub aspectul săvârșirii infracțiunii de abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit.

In ordonanta procurorilor se mentioneaza ca, la data de 15 martie 2020, inculpatul Ionel Eugen Adrian, fără respectarea vreunei proceduri și cu încălcarea prevederilor legale, ar fi încheiat cu o societate comercială un contract de achiziții publice (în valoare de 4.499.985 lei) ce avea ca obiect cumpărarea a 1.500.000 „măști chirurgicale cu trei pliuri”.

De menționat este faptul că, la data încheierii contractului, societatea comercială nu era avizată de Agenția Națională a Medicamentului și Dispozitivelor Medicale din România pentru importul/distribuția „măștilor chirurgicale cu trei pliuri”.

Ulterior, la doar două zile de la încheierea contractului, directorul general al Companiei Naționale Unifarm SA ar fi decontat către firma respectivă suma de 3.599.988 lei, reprezentând un avans din valoarea contractului încheiat în condițiile de mai sus.

  

Până în prezent societatea comercială nu a livrat nicio mască, iar după denunțarea contractului aceasta nu a returnat nici suma primită drept avans. Prin demersurile menționate, inculpatul Ionel Eugen Adrian ar fi produs un prejudiciu companiei naționale pe care o conducea în valoare de 3.599.988 lei, concomitent cu obținerea unui folos material în același cuantum pentru societatea respectivă.

telem

Advertisements

Related posts

Mărturia unui inginer energetician: Am lucrat cu tot felul de prize, întrerupătoare, contactori, siguranțe care se stricau încă de la montare

Redacția

Ieșean potolit după gratii după ce și-a sechestrat iubita și i-a distrus bunurile

Redacția

România declară război maşinilor cu volan pe dreapta! Ce se întâmplă cu zecile de mii de maşini aflate deja în circulaţie

Redacția
Încarcă...