RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Cât poluează mașinile din România

Emisiile per capita au crescut, în România, între anii 2010 şi 2021, iar aproximativ 67% dintre acestea proveneau de la automobile, conform datelor prezentate, miercuri, într-un workshop de specialitate, de către Mihai Stoica, director executiv al Asociaţiei 2Celsius, relatează Agerpres.

Trafic in BucurestiFoto: Icv / Alamy / Profimedia Images

„Putem observa că gradul de mobilitate în România s-a dublat între anii 2000 şi 2019 şi în continuare are o tendinţă de creştere. În acelaşi timp, România are cele mai mici emisii per capita dintre ţările analizate, Lituania avându-le pe cele mai multe. În acelaşi timp, intensitatea emisiilor tuturor modelelor de transport agregate se situează în jurul valorii de 96 grame de dioxid de carbon pe persoană/kilometru, în România”, a explicat Stoica.

  

El a adăugat că ponderea automobilelor în mixul de transport a rămas constantă între 2000 şi 2019, iar ponderea de emisii a crescut uşor.

„Foarte interesant de observat este că gradul de utilizare al trenurilor a scăzut foarte mult între anii 2000 şi 2021 şi am putea observa că majoritatea pasagerilor s-a orientat de la tren către maşina personală”, a declarat Stoica.

Potrivit statisticii prezentate de către reprezentantul 2Celsius,

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

Cupa Regelui: Real Madrid, victorie senzațională pe Camp Nou – Karim Benzema, un nou meci fabulos

Redacția

Angajarea răspunderii pe reforme, până la final de septembrie. Ciolacu confirmă noul prag pentru acordarea voucherelor de vacanță

Redacția

Care sunt prioritățile lui Iohannis la șefia NATO. Decalogul președintelui, publicat în Politico

Redacția
Încarcă...