RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Cât de pregătite sunt aeroporturile din România pentru intrarea în Schengen

Ministerul Transporturilor a venit cu detaliile referitoare la cât de pregătite sunt aeroporturile din România pentru intrarea în Schengen în urma interpelării unui deputat al PNL, fiind semnalate inclusiv unele deficiențe.

Majoritatea aeroporturilor corespund cerințelor pentru Schengen FOTO Shutterstock

Majoritatea aeroporturilor corespund cerințelor pentru Schengen FOTO Shutterstock

Aeroporturile din Arad, Bacău, Baia Mare, „Aurel Vlaicu” (București, Băneasa), „Henri Coandă” (București, Otopeni), Craiova, Oradea, Sibiu, Suceava și Târgu Mureș sunt „conform cerințelor” pentru spațiul Schengen.

  

Aeroportul din Cluj-Napoca este „conform cerințelor, dar vor fi necesare unele modificări privind fluxurile de pasageri”. Aeroportul din Constanța este „conform cerințelor”, dar „se află în derulare proiectul de investiții „Dezvoltare terminal, turn de control și parcare”, estimat a se finaliza în 2024, asigurând în continuare conformarea cu cerințele Schengen. Terminalul provizoriu utilizat prezent, având în vedere lucrările în derulare pentru proiectul de investiții de mai sus, răspunde condițiilor Schengen și non-Schengen”.

Și la Iași aeroportul corespunde cerințelor, „însă operarea pasagerilor pe terminalul existent la orele de vârs se va desfășura cu dificultate până la operaționalizarea noului terminal de pasageri T4. Stadiul de finalizare al acestui terminal este de 98%, se estimează a fi operaționalizat în primul trimestru al anului 2024 și se consideră a fi necesară o perioadă de maxim 4-6 luni pentru a fi adaptat cerințelor Schengen”.

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

Mesajul transmis de căpitanului CFR-ului înainte de returul cu Lazio din UEFA Conference League

Redacția

Klaus Iohannis: În contextul în care pandemia va continua, este necesară o abordare mai complexă a sprijinului pentru sectorul cultural

Redacția

Ucraina retrage autori ruşi din programa şcolară şi revizuieşte tematica disciplinei Istorie

Redacția
Încarcă...