RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Cultură

Casa de Cultură organizează de Dragobete spectacol şi expoziție cu vânzare

De Dragobete, iubirea se va resimți la Casa de Cultură „Mihail Sadoveanu”Pașcani printr-o expoziție de mărțișoare. Evenimentul are în spate o tradiție de ani deja, iar conducerea instituției culturale a gândit în acest an o paralelă  între mărțișoarele tradiționale și cele realizate handmade. 

 

  

Pășcănenii sunt așteptați în număr cât mai mare începând cu data de 24 februarie până pe 1 martie. De asemenea, cei prezenți vor asista la un spectacol realizat în colaborare cu Liceul Tehnologic Tătăruși intitulat „Tradiționalism și modernism în sărbătorile românilor”, proiect coordonat de Violeta Climinte și profesor inginer Ioan Ghiban.

Evenimentele cultural-artistice vor continua la instituție, astfel încât pe 1 Martie în sala Arcadia va fi o expozitie a unor pictori intitulată „Ipostaze ale feminității”.

 FĂ O NOMINALIZARE PENTRU GALA ACTUALITATEA TV 2016

{module Fă o nominalizare pentru Gala Premiilor Actualitatea TV 2016}

Prin astfel de manifestări, organizatorii își propun salvarea și revigorarea tradiției românești, a obiceiurilor legate de mărțișor.

Menționăm faptul că mărțișorul este cel mai frumos dar care vestește sosirea primăverii. Obiceiul de a dărui aceste mici obiecte, legate cu un fir împletit, în culorile alb și roșu, nu este recentă ci are rărăcini foarte îndepărtate. 

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Related posts

Povestea bradului de Crăciun

Redacția

Pășcănenii sunt invitați la teatru

Redacția

Cine a fost Sfântul Ioan Botezătorul? Semnificația sărbătorii din 7 ianuarie

Redacția
Încarcă...