NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Cultură

Zilele “Mihail Sadoveanu” 2016. Vezi activitățile

Cu ocazia zilelor “Mihail Sadoveanu”, Casa de Cultură Pașcani organizează o serie de activităţi, dintre cele mai diverse, cu şi pentru tineri.  

Luna noiembrie este LUNA CULTURII la Pașcani ,sub semnul marelui prozator Mihail Sadoveanu născut la Pașcani la 5 noiembrie 1880.

Anul acesta Zilele Mihail Sadoveanu au ajuns la cea de-a XLV- a ediție. Pe parcursul lunii, Casa Municipală de Cultură din Pașcani care poartă numele marelui prozator invită pășcănenii la o serie de manifestări culturale dedicate lui Mihail Sadoveanu. Sunt programate expoziție de pictură, concerte,  spectacol de teatru, festival de teatru dar și simpozion, concurs  de receptare critică a operei sadoveniene.

Activitățile încep pe data de 3 noiembrie și se încheie pe data de 27 noiembrie.

De asemenea, instituția culturală invită pășcănenii la “Simpozionul dedicat prozatorului Mihail Sadoveanu”. Tema activității este “Fascinația pentru mit în proza sadoveniană”. Vor susține prelegeri profesorii Antonio Patraș și Mircea Platon de la Facultatea de Litere a Universității “Alexandru Ioan Cuza” Iași.

Manifestarea va fi moderată de profesorul Ionuț Hărățu și va avea loc sâmbătă, 12 noiembrie 2016, ora 11.00 în Sala Arcadia.

Advertisements

Related posts

SÂMBĂTA MARE, ultima zi din Săptămâna Patimilor. Obiceiuri, tradiţii şi superstiţii, înainte de Învierea Domnului

Redacția

Ziua universală a iei românești

Redacția

Expoziția “Tradiții de Iarnă” vă așteaptă la Clubul Copiilor

Teona Gherasim

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site