RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Casa Albă anunță oficial că SUA, Olanda, Germania, Italia și România vor furniza Ucrainei patru sisteme Patriot și un sistem SAMP-T: „Mesajul nostru către Moscova este clar”

Casa Albă a anunțat în mod oficial, marți seara, că SUA, Olanda, Germania, Italia și România vor furniza Ucrainei patru sisteme de apărare aeriană Patriot și un sistem SAMP-T.

Ne-am angajat să furnizăm Ucrainei capacități suplimentare de apărare aeriană pentru a se apăra de agresiunea continuă a Rusiei, inclusiv de atacurile deliberate ale Rusiei asupra orașelor ucrainene și a infrastructurii civile și critice.

Astăzi, anunțăm că, în mod colectiv, furnizăm Ucrainei sisteme strategice de apărare aeriană suplimentare, inclusiv baterii Patriot suplimentare donate de Statele Unite, Germania și România; componente Patriot donate de Țările de Jos și alți parteneri pentru a permite funcționarea unei baterii Patriot suplimentare; și un sistem SAMP-T suplimentar donat de Italia. Aceste cinci sisteme strategice de apărare aeriană vor contribui la protejarea orașelor, civililor și soldaților ucraineni, iar noi ne coordonăm îndeaproape cu guvernul ucrainean, astfel încât aceste sisteme să poată fi utilizate rapid. Lucrăm la anunțarea în acest an a altor sisteme strategice de apărare aeriană pentru Ucraina”, se arată într-un comunicat emis de Casa Albă.

Declarația comună privind consolidarea apărării aeriene a Ucrainei a fost semnată de președintele SUA, Joseph R.

  

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

O româncă în semifinale la Roland Garros: Gabriela Ruse s-a calificat la dublu

Redacția

Separatiștii susținuți de Rusia în estul Ucrainei au condamnat un angajat al OSCE la 13 ani de închisoare pentru trădare

Redacția

Sondaj. PSD, lider detașat. PNL se menține la 20%. Cât de mult scade AUR după ultimele scandaluri

Redacția
Încarcă...