NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Carburantii se IEFTINESC de la 1 ianuarie!

De la 1 ianuarie 2017, daca fortele politice nu vor opera vreo modificare, vor scadea si accizele la carburanti si nivelul TVA. Romania va urca puternic in clasamentul statelor europene cu cei mai ieftini carburanti. Asta daca actualul Guvern nu va pune in practica intentia de a taxa carburantii ca sa compenseze desfiintarea timbrului de mediu.

 

In momentul actual, pretul mediu al benzinei este, in Romania, fara taxe (adica fara accize si TVA) de 2,17 lei pe litru, iar al motorinei de 2,27 lei pe litru, potrivit datelor statistice din Oil Bulletin, serviciul de statistica al Comisiei Europene. Dupa ce se aplica acciza actuala si cota actuala de TVA de 20%, litrul de benzina ajunge, la pompa, 5,04 lei, iar cel de motorina 5 lei.

  

De la 1 ianuarie insa, taxele ar trebui sa scada, potrivit actualului Cod Fiscal, modificat anul trecut. Astfel, supraacciza de 7 eurocenti pe litru ar urma sa fie eliminata din acciza totala, iar cota de TVA urmeaza sa scada cu un punct procentual, de la 20%, la 19%.

Advertisements

Potrivit calculelor ECONOMICA.NET, daca s-ar aplica noile taxe la actualul pret al carburantilor, fara taxe, ar rezulta un pret al benzinei, la pompa, de 4,55 lei, iar motorina ar urma sa coste 4,52 lei pe litru. Ar rezulta, asadar, o ieftinire de aproximativ 50 de bani pe litru la benzina si motorina.

Advertisements

Sursa: bzi.ro

Advertisements
Advertisements

Related posts

Studiu de caz pentru DNA! 1,5 milioane euro pentru modernizarea iluminatului din Pașcani, pe studiul unei firme infiltrată de primar

Marius Parteni

Vremea se va răci începând de marţi. Prognoza pentru următoarele două săptămâni

Redacția

ANAF nu mai primeşte pe hârtie declaraţii care se pot depune online

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site