NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Când vine iarna. ANM: În perioada 10-24 noiembrie, probabilitatea pentru ninsori e foarte redusă, apoi se răceşte

Ion Sandu, directorul Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM) a anunţat, marţi, că în perioada 10 – 24 noiembrie probabilitatea pentru ninsori este extrem de redusă, însă după această dată pot apărea temperaturi scăzute şi precipitaţii mixte, „însă nu sunt îndeplinite condiţiile pentru instalarea iernii”.

  


 

La sediul Ministerului de Interne a avut loc, marţi, o videoconferinţă susţinută de premierul interimar Sorin Cîmpeanu, concluzia acestor discuţii fiind aceea că deocamdată „nu sunt întrunite condiţiile pentru instalarea iernii”.

„În perioada imediat următoare, 10 – 24 noiembrie, probabilitatea pentru ninsori este extrem de redusă, exceptând zona înaltă unde pot să apară lapoviţe sau ninsori foarte slabe. Începând cu 24 noiembrie, se răceşte puţin, dar probabilitatea pentru precipitaţii mixte este în continuare redusă, mai ales pentru zona de centru şi nord a ţării”, a spus directorul ANM, Ion Sandu, participant la întâlnire, citat de Mediafax. Acesta a explicat că iarna se instalează dacă sunt înregistrate temperaturi negative noaptea tot timpul, iar ziua temperaturi apropiate de zero. „Aceste condiţii, din informaţiile pe care ANM le deţine în acest moment, pot să apară după 2 decembrie. Prin urmare, până pe 2 decembrie poate să ningă în zona de munte şi slab la deal, dar nu sunt îndeplinite condiţiile pentru instalarea iernii”, a mai spus Sandu. Când vine iarna.

Vreme frumoasă pentru sfârşitul lunii noiembrie Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis, luni, prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni (9 – 22 noiembrie), potrivit căreia vremea se va menţine frumoasă în această săptămână, maximele fiind peste mediile normale în toată ţara. Astfel, în unele zone sunt anunţate maxime de până la 19 grade. În privinţa precipitaţiilor, specialiştii precizează că acestea se vor semnala începând cu 17 noiembrie.

sursa www.adevarul.ro

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

 

 

Advertisements

Related posts

VIDEO. Aglomerație la o slujbă ținută de Arhiepiscopul Tomisului la Suceava. Nimeni nu purta mască

Redacția

România ar putea trece la un alt nivel privind dotările armatei! Investiții uriașe în armament

Redacția

Pașcaniul – o țintă nucleară pentru americani, în timpul Războiului Rece

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site