NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Actualitatea satelor

Edilul din comuna Vânători se mută în noul sediu al Primăriei

Primarul comunei Vânători şi cei 25 de funcţionari publici ai localităţii lucrează de 8 ani într-un apartament cu două camere. Edilului i-a revenit grupul sanitar drept birou, aici zeci de persoane fiind primite lunar în audienţă.

 

 

  

 

Din 2007, un apartament cu două camere a devenit sediu pentru Primăria Vânători, după ce s-a decretat că imobilul în care au funcţionat până atunci se află într-o stare avansată de degradare şi riscă să se prăbuşească peste angajaţi.

 S-a decis ca primarul şi funcţionarii publici să se mute într-un apartament cu două camere situat într-un bloc al comunei. Numai că ceea ce trebuia să fie o soluţie provizorie s-a prelungit mult peste aşteptările funcţionarilor. S-au împlinit opt ani de când sufrageria, dormitorul şi bucătăria au fost transformate în birouri pentru funcţionarii publici, iar grupul sanitar în cel al primarului.

Condiţiile în care au muncit atâţia ani au fost critice din cauza spaţiului extrem de mic. De exemplu, primarul este nevoit să primească localnicii în audienţe în încăperea de patru metri pătraţi. Iar situaţia este extrem de jenantă de ambele părţi.

 Chinul angajaţilor pare să ia sfârşit pentru că s-a reuşit ridicarea unui imobil ce va deveni sediu pentru primărie. Chiar la sfârşitul acestei luni se doreşte să se taie panglica.

 „Sper ca la finalul acestei luni să ne putem muta în primăria nou construită. Sediul este frumos, este funcţional, am reuşit să îl terminăm. A fost foarte greu pentru noi să funcţionăm în toţi aceşti ani într-un spaţiu atât de mic“, spune Constantin Lupu, primarul comunei Vânători.

 Ridicarea noului imobil a costat peste 500.000 de lei, bani primiţi de la Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice.{jcomments off}

Sursa www.adevarul.ro

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Advertisements

Related posts

Comuna Valea Seacă are buget! Corpul de control al prefectului va efectua verificări administrative

Marius Parteni

Festivalul Lavandei din Hărmănești, un eveniment plin de culoare

Iulia Atodiresei

Școala din Vânători își va primi elevii, într-o locație nouă. Instituția va beneficia de un teren multifuncțional

Marius Parteni

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site