RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Când va apărea prima femeie pe o bancnotă românească

Niciodată, lasă de înţeles un oficial al BNR. El susţine că varianta ar fi oportună după intrarea în zona euro, şi nu pe o bancnotă, ci, eventual, pe faţa unei monede.

 

  

 Consilierul guvernatorului Băncii Naţionale a României Adrian Vasilescu a declarat ieri că înainte de trecerea la moneda europeană nu este oportun să se producă o schimbare în ceea ce priveşte banii româneşti. El a arătat că prezenţa unei personalităţi feminine pe monede ar trebui să vizeze momentul trecerii la euro. Vasilescu a participat la o conferinţă în care a fost prezentată petiţia privind prima personalitate feminină pe o bancnotă românească, document care, până în prezent, a strâns peste 25.000 de semnături. Oficialul BNR a precizat că actuala formulă de bancnote româneşti este stabilă din 2005 şi a punctat că imprimarea chipului unei personalităţi feminine din România ar trebui să vizeze momentul trecerii la euro. El a indicat că în cazul monedelor de euro există o faţă comună pentru toate ţările membre UE şi una unică pe care ar putea fi imprimat chipul unei femei celebre din România. Punctul meu de vedere – BNR a constatat şi atât – este că nu ar fi posibil şi oportun înainte de un alt demers, cum este trecerea la euro, să venim cu o astfel de schimbare, a spus Vasilescu, care a menţionat că în cazul unei schimbări decizia aparţine Consiliului de Administraţie al băncii centrale. El a menţionat că BNR emite şi monede de aur şi argint cu ocazii speciale, arătând că deja au fost scoşi astfel de bani cu chipul unor femei, precum Regina Maria.

Printre femeile favorite să apară pe o bancnotă sau monedă românească se află Regina Maria, Ana Aslan, Ana Ipătescu, Haricleea Darcle şi Ecaterina Teodoroiu.
 
sursa Ziarul de Iasi

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Related posts

Concedieri masive la ANAF. Între 2.000 și 2.500 de angajați primesc astăzi preaviz

Redacția

Lapovita si ninsoare, dupa 24 ianuarie in intreaga tara

Redacția

Un soldat rus a salvat doi parașutiști ucraineni răniți și i-a ajutat să părăsească după un an teritoriile ocupate de Rusia / Rusul s-a înrolat apoi în armata Ucrainei

Redacția
Încarcă...