RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Cancelarul Austriei sfidează România în vizita sa la București: Sistemul Schengen nu poate fi extins

Cancelarul austriac, Karl Nehammer, a scris pe rețeaua X , după întâlnirea cu președintele Klaus Iohannis, că „poziția Austriei rămâne clară și neschimbată” și că în prezent „sistemul Schengen nu funcționează”, așadar, „nu poate fi extins”.

Karl Nehammer la Congresul PPE FOTO Radu Eremia jpg

Mesajul liderului de la Viena are loc după întâlnirea cu președintele Klaus Iohannis. În discursul de la Congresul PPE, Karl Nehammer nu a atacat direct problematica Schengen.

Astăzi mă aflu la București la Congresul Partidului Popular European @EPP. Ne pregătim împreună pentru alegerile importante pentru Parlamentul European din iunie. O întâlnire cu președintele României @KlausIohannis a fost, de asemenea, în program. România este un partener important pentru Austria. Companiile noastre sunt puternic implicate în România și creează multe mii de locuri de muncă acolo. Mulți cetățeni români lucrează în profesii de îngrijire în Austria și sprijină persoanele care au nevoie de îngrijire”, a scris liderul austriac pe contul său de X.

  

În același timp, am vorbit foarte deschis și despre obiecțiile Austriei față de extinderea rapidă a spațiului Schengen. Poziția Austriei rămâne clară și neschimbată: În prezent, sistemul Schengen nu funcționează, prin urmare nu poate fi extins”, a completat Karl Nehammer.

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

LIVE Ziua 465 de război. Zelenski anunță că Ucraina este pregătită pentru contraofensivă/ ”Forţele ruseşti au încercat să-mi arunce în aer oamenii”, acuză șeful mercenarilor Wagner/ Putin spune că „răuvoitorii” încearcă să destabilizeze Rusia din interior

Redacția

Drulă va intra în competiția internă pentru alegerea candidatului Alianţei Dreapta Unită la alegerile prezidențiale / ”Românii îşi doresc un preşedinte de dreapta, un preşedinte care să fie integru şi curajos”

Redacția

Aproape 13.000 de elevi și de copii de grădiniță confirmați cu COVID-19 / 280.000 de copii fac școală online

Redacția
Încarcă...